Rýchly bravčový perkelt recept

 

 

Tu je jednoduchý recept na bravčový perkelt:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej plece
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
  • 2 lyžice oleja
  • 250 ml vody
  • 2 lyžice hladkej múky

 

Jednoduchý recept na bravčový perkelt

Príprava:

  1. Bravčovú plece nakrájajte na malé kúsky a opražte na oleji v hlbokej panvici, kým nezhnedne.
  2. Cibuľu nakrájajte na kolieska a cesnak nadrobno. Pridajte ich k mäsu a nechajte dusiť asi 5 minút.
  3. Pridajte sladkú mletú papriku, soľ a korenie podľa vášho vkusu. Dobre premiešajte a nechajte variť ešte niekoľko minút.
  4. Rozmiešajte múku vo vode a pridajte túto zmes do panvice. Dobre premiešajte, aby vznikla hustejšia omáčka.
  5. Poduste na nízkej teplote ešte približne 30 minút, občas premiešajte. Ak by omáčka bola príliš riedka, môžete pridať trochu múky na zahustenie.

Servírujte bravčový perkelt s knedľou alebo varenými zemiakmi.

Prajem vám príjemnú chuť!

Štiavová polievka

Štiavová polievka

Čítať viac »

Rýchly bravčový perkelt recept-2

2) Rýchly bravčový perkelt recept

Bravčový perkelt patrí k obľúbeným pokrmom, známy svojim bohatým chuťovým profilom a jednoduchou prípravou. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí túžia po rýchlej a chutnej možnosti na obed či večeru. Poďme sa pozrieť na zoznam všetkých potrebných ingrediencií a postup, ako vytvoriť tento skvost slovenskej kuchyne.

Ingrediencie na rýchly bravčový perkelt

Na prípravu rýchleho bravčového perkeltu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. karé alebo plece)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžica mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 400 ml paradajkovej šťavy alebo drvených paradajok
  • olej na opraženie
  • voda podľa potreby

Postup prípravy

Príprava rýchleho bravčového perkeltu je veľmi jednoduchá. Začnite tým, že bravčové mäso nakrájate na malé kocky. Na hlbokú panvicu nalejte trochu oleja a rozohrejte ho. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a pražte do zlatista.

Keď je cibuľa sklená, pridajte nakrájané mäso a orestujte, kým nezmení farbu. Potom posypte mletou paprikou, soľou a korením. Pridajte tiež nakrájanú červenú papriku a premiešajte. Keď sú všetky zložky dobre spojené, zalejte paradajkovou šťavou a pridajte vodu. Nechajte perkelt variť na strednom ohni asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.

Servírujte s čerstvým chlebom alebo knedľou a vychutnajte si túto rýchlu a chutnú verziu bravčového perkeltu, ktorá vás určite poteší!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Ruzickova Samuel píše:

    Skvelý recept! Perfektná chuť a jednoduchá príprava.

  2. Cihnacak píše:

    Ďakujem za tento recept, určite si ho vyskúšam. Vyzerá to skvele!

  3. Lkucerova píše:

    Tento recept je ideálny pre mňa, veľmi jednoduchý a chutný. Určite si ho vyskúšam!

  4. Fingerlandova Ferdinand píše:

    Vďaka za skvelý recept, už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam!

  5. Ales Zimka píše:

    Bravčový perkelt je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Tento recept znie úžasne, určite ho vyskúšam.

  6. Antal Metod píše:

    Skvelý recept na rýchly bravčový perkelt. Určite si ho pripravím a doprajem sebe aj svojej rodine lahodnú večeru!