Tu je jednoduchý recept na bravčový perkelt:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej plece
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sladkej mletej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
- 2 lyžice oleja
- 250 ml vody
- 2 lyžice hladkej múky
Jednoduchý recept na bravčový perkelt
Príprava:
- Bravčovú plece nakrájajte na malé kúsky a opražte na oleji v hlbokej panvici, kým nezhnedne.
- Cibuľu nakrájajte na kolieska a cesnak nadrobno. Pridajte ich k mäsu a nechajte dusiť asi 5 minút.
- Pridajte sladkú mletú papriku, soľ a korenie podľa vášho vkusu. Dobre premiešajte a nechajte variť ešte niekoľko minút.
- Rozmiešajte múku vo vode a pridajte túto zmes do panvice. Dobre premiešajte, aby vznikla hustejšia omáčka.
- Poduste na nízkej teplote ešte približne 30 minút, občas premiešajte. Ak by omáčka bola príliš riedka, môžete pridať trochu múky na zahustenie.
Servírujte bravčový perkelt s knedľou alebo varenými zemiakmi.
Prajem vám príjemnú chuť!
2) Rýchly bravčový perkelt recept
Bravčový perkelt patrí k obľúbeným pokrmom, známy svojim bohatým chuťovým profilom a jednoduchou prípravou. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí túžia po rýchlej a chutnej možnosti na obed či večeru. Poďme sa pozrieť na zoznam všetkých potrebných ingrediencií a postup, ako vytvoriť tento skvost slovenskej kuchyne.
Ingrediencie na rýchly bravčový perkelt
Na prípravu rýchleho bravčového perkeltu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (napr. karé alebo plece)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 lyžica mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 400 ml paradajkovej šťavy alebo drvených paradajok
- olej na opraženie
- voda podľa potreby
Postup prípravy
Príprava rýchleho bravčového perkeltu je veľmi jednoduchá. Začnite tým, že bravčové mäso nakrájate na malé kocky. Na hlbokú panvicu nalejte trochu oleja a rozohrejte ho. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a pražte do zlatista.
Keď je cibuľa sklená, pridajte nakrájané mäso a orestujte, kým nezmení farbu. Potom posypte mletou paprikou, soľou a korením. Pridajte tiež nakrájanú červenú papriku a premiešajte. Keď sú všetky zložky dobre spojené, zalejte paradajkovou šťavou a pridajte vodu. Nechajte perkelt variť na strednom ohni asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.
Servírujte s čerstvým chlebom alebo knedľou a vychutnajte si túto rýchlu a chutnú verziu bravčového perkeltu, ktorá vás určite poteší!