Smotanová torta s mascarpone

 

Máte sa na čo tešiť – chutná krémová torta s mascarpone! Tu je jednoduchý recept, ktorý určite uspokojí vaše chuťové poháriky:

Suroviny:

  • 200 g piškótových koláčikov
  • 500 g mascarpone syra
  • 200 ml šľahačky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 200 g čerstvých jahôd (alebo iné autochtonné ovocie podľa vášho výberu)
  • 1 PL citrónovej šťavy

 

Krémová torta s mascarpone

Postup:

  1. V miske spojte mascarpone, práškový cukor a vanilkový cukor, kým nevznikne hladká krémová zmes.
  2. V inej miske vyšľahajte šľahačku do cosi tuhého.
  3. Opatrne zapracujte šľahačku do mascarpone zmesi a dôkladne premiešajte, až kým sa ingrediencie dokonale nespoja.
  4. Jahody umyte, nechajte ich odkvapkať a nakrájajte na tenké plátky. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou, aby si uchovali čerstvosť.
  5. Vezmite tortovú formu a na dno položte prvú vrstvu piškót. Na túto vrstvu rozotrite polovicu mascarpone krému.
  6. Na krém rozložte polovicu nakrájaných jahôd.
  7. Pokračujte druhou vrstvou piškót, pridaním zvyšného krému a na záver pridajte zvyšné jahody.
  8. Dobre prikryte tortu zbytkom piškót a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny (alebo cez noc), aby sa torta stuhla a chute sa spojili.
  9. Pred podávaním môžete tortu posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vlastného vkusu.

Užite si každý kúsok tejto osviežujúcej krémovej torty s mascarpone! Prajeme dobrú chuť!

Smotanová torta s mascarpone-2

Urologický čaj s brusnicami – účinky

Urologický čaj s brusnicami – účinky

Čítať viac »

2) Smotanová torta s mascarpone

Ak hľadáte vynikajúci dezert, krémová torta s mascarpone je perfektnou voľbou. Tento lahodný dezert nie je len chutný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. V nasledujúcich odsekoch sa dozviete, aké ingrediencie sú potrebné a aký postup je potrebné dodržať pre dosiahnutie dokonalého výsledku.

Ingrediencie na krémovú tortu s mascarpone

Na prípravu krémovej torty budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 400 g mascarpone syra
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g keksov (najlepšie Deli keks)
  • 150 g cukru
  • 2-3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Na ozdobu: čerstvé ovocie a kakao

Postup na prípravu

Príprava krémovej torty s mascarpone je rýchla a jednoduchá. Najprv si pripravte plát formy. K tomu rozdrťte keksíky a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Po vytvorení homogénnej zmesi ju natlačte na dno formy a nechajte stuhnúť v chladničke.

V ďalšom kroku vyšľahajte smotanu. Keď je šľahačka tuhá, pridajte mascarpone, cukor, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby ste získali hladkú konzistenciu. Zmes rozotrite na pripravený základ z keksov a upravte povrch.

Tortu nechajte tuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Po vychladnutí ju môžete skrášliť čerstvým ovocím a posypať kakaom. Podávajte a užívajte si túto neodolateľnú krémovú tortu s mascarpone!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Rvargova píše:

    Recept pôsobí zložito, ale rozhodne to vyskúšam. Myslím, že bude chutné.

  2. Simonova Jaromir píše:

    Tento recept vyzerá byť skvelý! Určite si ho vyskúšam pri najbližšej príležitosti.

  3. Judita Karolcikova píše:

    Mňam, torta s mascarpone je moja obľúbená. Teším sa, že som našla nový recept!

  4. Bkovacova píše:

    Táto torta vyzerá byť skvelá, musím ju pripraviť pre rodinnú oslavu.

  5. Oleg12 píše:

    Vyhovuje mi aj zloženie aj postup. Určite vyskúšam tento recept čoskoro.