Špaldová polievka

Spaldová polievka je zdravá a chutná alternatíva klasických polievok. Tučnejšie a kalorické jedlá nahradí lahodná a zdravá spaldová polievka. Predstavujeme vám jednoduchý recept na domácu spaldovú polievku.

Potrebujete:
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 hrnček spaldy
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlen na ozdobenie

 

Špaldová polievka

Postup:
1. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky, mrkvu olúpte a pokrájajte na kolečká, zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy.

2. V hrnci rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu do zlatista.

3. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte spolu s cibuľou asi 5 minút.

4. Pridajte spaldu a premiešajte. Nechajte ju chvíľu orestovať spolu s ostatnými zeleninami.

5. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a povarte do mäkka, asi 15 – 20 minút.

6. Keď je zelenina mäkká, zmixujte polievku tyčovým mixérom do hladka.

7. Ochutnajte polievku soľou a korením podľa chuti.

8. Polievku podávajte s čerstvým petržlenom na ozdobenie.

Vaša spaldová polievka je pripravená! Môžete ju podávať ako samostatné jedlo alebo ako predkrm. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *