Spaldová polievka je zdravá a chutná alternatíva klasických polievok. Tučnejšie a kalorické jedlá nahradí lahodná a zdravá spaldová polievka. Predstavujeme vám jednoduchý recept na domácu spaldovú polievku.
Potrebujete:
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 hrnček spaldy
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlen na ozdobenie
Špaldová polievka
Postup:
1. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky, mrkvu olúpte a pokrájajte na kolečká, zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy.
2. V hrnci rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu do zlatista.
3. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte spolu s cibuľou asi 5 minút.
4. Pridajte spaldu a premiešajte. Nechajte ju chvíľu orestovať spolu s ostatnými zeleninami.
5. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a povarte do mäkka, asi 15 – 20 minút.
6. Keď je zelenina mäkká, zmixujte polievku tyčovým mixérom do hladka.
7. Ochutnajte polievku soľou a korením podľa chuti.
8. Polievku podávajte s čerstvým petržlenom na ozdobenie.
Vaša spaldová polievka je pripravená! Môžete ju podávať ako samostatné jedlo alebo ako predkrm. Dobrú chuť!