Špaldová polievka

Spaldová polievka predstavuje zdravú a chutnú alternatívu tradičných polievok. Lahodná a výživná spaldová polievka dokáže nahradiť tučnejšie a kalorické jedlá. Ponúkame vám jednoduchý recept na domácu spaldovú polievku.

Potrebné ingrediencie:
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 hrnček spaldy
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlen na ozdobenie

 

Špaldová polievka

Postup:
1. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky, mrkvu ošúpte a nakrájajte na kolieska, zemiaky ošúpte a rozkrájajte na menšie časti.

2. V hrnci rozohrejte malé množstvo oleja a orestujte cibuľu do zlatistej farby.

3. Pridajte mrkvu a zemiaky a spoločne s cibuľou orestujte približne 5 minút.

4. K zelenine pridajte spaldovú obilninu a dobre premiešajte. Nechajte ju chvíľku orestovať spolu s ostatnými ingredienciami.

Pečené rebierka barbecue

Pečené rebierka barbecue

Čítať viac »

5. Všetko zalejte zeleninovým vývarom a varte do mäkka, asi 15 – 20 minút.

6. Keď je zelenina dostatočne mäkká, polievku rozmixujte tyčovým mixérom do jemnej konzistencie.

7. Ochutnajte polievku a podľa potreby dosoľte a okoreňte.

8. Hotovú polievku podávajte s čerstvým petržlenom na ozdobu.

Vaša spaldová polievka je pripravená! Môžete ju servírovať ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *