Špenátová omáčka na cestoviny

 

Omáčka zo špenátu je výbornou a zdravotne prospešnou alternatívou na dochutenie cestovín. Tu je jednoduchý recept na špenátovú omáčku v slovenčine:

Potrebné suroviny:

  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 plátky masla
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • mletá paprika na dekoráciu

 

Omáčka zo špenátu na cestoviny

Postup prípravy:

  1. Najprv pripravte špenát. Opláchnutý špenát vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte ho asi 2 minúty, kým nezhnedne. Následne ho prelejte studenou vodou a dobre odsajte.
  2. V hrnci rozpustite maslo a pridajte na jemno nakrájaný cesnak. Orestujte, kým nezíska príjemnú vôňu, a následne pridajte múku. Spoločne zamiešajte, aby vznikla homogénna zmes.
  3. Následne pridajte smotanu na varenie a postupne vmiešajte špenát. Miešajte a nechajte omáčku variť na miernom plameni približne 5 minút, kým nezíska požadovanú hustotu.
  4. Omáčku dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vkusu. Môžete tiež pridať štipku mletej papriky, aby ste omáčke dodali extra chuť.
  5. Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale a servírujte ich so pripravenou špenátovou omáčkou. Na dekoráciu môžete použiť trochu mletej papriky.

Dúfam, že si tieto špenátové cestoviny užijete! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Špenátová omáčka na cestoviny-2

Plnka do slaných palaciniek

Plnka do slaných palaciniek

Čítať viac »

2) Špenátová omáčka na cestoviny

Špenátová omáčka je vynikajúcim spôsobom, ako obohatiť svoje jedlo o zeleninu a skvelú chuť. Je to chutný a zdravý spôsob, ako si vychutnať cestoviny. V tomto príspevku sa s vami podelím o recept na túto osviežujúcu omáčku, ktorá sa výborne hodí ku všetkým typom cestovín.

Ingrediencie na prípravu špenátovej omáčky

Na výrobu špenátovej omáčky budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g parmezánu (strúhaného)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie

Postup výroby špenátovej omáčky

Na začiatku si nachystajte všetky potrebné prísady. Na panvici zahrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujte ich do zlatista. Potom pridajte čerstvý špenát a dusíme približne 5 minút, kým nezvadne. Po uplynutí tejto doby pridajte smotanu a parmezán. Nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením. Miešajte zmes, kým sa všetky ingrediencie nespoja a omáčka nezhustne.

Servírovanie

Hotovú špenátovú omáčku môžete podávať s vašimi obľúbenými cestovinami. Naplňte si porciu na tanier a dozdobte čerstvo strúhaným parmezánom. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Zubrik Bernard píše:

    Skvelý recept, musím ho vyskúšať!

  2. Usimonova píše:

    Špenátová omáčka je skvelý spôsob, ako do svojho jedla pridať zeleninu a chuť.