Špenátové halušky

Špenátové halušky predstavujú vynikajúcu alternatívu ku tradičným bryndzovým alebo slaninkovým haluškám. Tento recept využíva čerstvý špenát, ktorý haluškám dodáva nielen zdravú a sviežu zelenú farbu, ale aj výnimočnú chuť a cenné výživné látky.

Na prípravu potrebujete základné suroviny ako hladkú múku, vajcia, soľ, vodu, olej a samozrejme čerstvý špenát. Pokiaľ nemáte k dispozícii čerstvý, mrazený a predtým rozmrazený špenát je tiež dobrá voľba.

Postup prípravy je rovnaký ako pri tradičných haluškách – z múky, vajec a vody pripravíme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Počas toho si na panvici osmažíme cibuľu pokrájanú na kocky. Uvarené a scedené halušky premiešame s podusenou cibuľou a špenátom.

Špenátové halušky chutia vynikajúco napríklad s bryndzou, strúhaným syrom, kyslou smotanou alebo slaninkou. Môžete ich tiež podávať s kuracím či bravčovým mäsom.

Dúfam, že vás tento originálny recept na špenátové halušky podnieti k objavovaniu nových chuťových kombinácií a variácií. Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, pokojne sa pýtajte!

Špenátové halušky-2

2) Špenátové halušky

Suroviny:
– 500g zemiakov
– 200g čerstvého špenátu
– 1 vajce
– 200g hladkej múky
– soľ, cesnak, muškátový oriešok

Postup:
1. Zemiaky uvarte v horúcej vode, potom ich ošúpte a pretlačte cez pretláčač.
2. Čerstvý špenát dobre premyte, osušte a nasekajte na malé kúsky.
3. V miske zmiešajte zemiaky, špenát, vajce, múku, soľ, cesnak a muškátový oriešok do plynulej konzistencie.
4. Cesto nechajte odpočívať zhruba 20 minút.
5. Z pripraveného cesta formujte tenké špenátové halušky.
6. V hrnci s osolenou vodou varte halušky do mäkka.
7. Uvarené halušky sceďte a môžete ich podávať so smotanou a nastrúhaným syrom.

Furmanské halušky

Furmanské halušky

Čítať viac »

Dobrú chuť!

 

3)

Špenátové halušky sú vynikajúce jedlo, ktoré osloví každého nadšenca tradičnej slovenskej kuchyne. Tieto výnimočné halušky sú nielen chutné, ale aj zdravo výživné. Zelený špenát dodáva pokrmu úžasnú farbu a jedinečnú chuť. V tomto návode sa naučíte, ako si jednoducho a rýchlo pripraviť špenátové halušky!

Ingrediencie potrebné na špenátové halušky

Aby ste si mohli pripraviť tieto skvostné halušky, budete potrebovať nasledujúce prísady:

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • maslo na podávanie

Postup na prípravu špenátových halušiek

Keď už máte všetky ingrediencie po ruke, pustime sa do varenia. Najskôr dôkladne umyte špenát a vložte ho do hrnca s vodou na niekoľko minút. Považujte ho, aby zmäkol, a následne ho sceďte a jemne nakrájajte.
Potom si v miske roztlačte uvarený a scezený špenát. Pridajte vajcia, soľ, korenie a postupne prilievajte múku, kým sa nevytvorí hladké cesto.
V nasledujúcom kroku na pracovnej doske vytvorte malé guľôčky a následne ich rozvaľkajte na tenké halušky.
Vo vriacej osolenej vode varte halušky, kým nevyplávajú na hladinu. Po dokončení ich sceďte a podávajte s rozpusteným maslom a posypané cesnakom. Rýchlo si ich zamilujete a stanú sa obľúbenou pochúťkou vo vašej domácnosti!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Obernolak píše:

    Vyznie to veľmi zaujímavo, určite to musím vyskúšať!

  2. Raduz Pavuk píše:

    Tento recept na špenátové halušky mi pripomína moju babičku, skvelé spomienky.

  3. Karol Holeczyova píše:

    Nikdy som nerobil špenátové halušky, ale tento recept znie jednoducho a lákavo.

  4. Krajciova Vladislav píše:

    Po prečítaní tohto receptu mám chuť si špenátové halušky pripraviť ešte dnes. Znie to naozaj lahodne!