Špenátové halušky s prosciuttom

Halušky so špenátom a prosciuttom predstavujú chutné a jednoduché jedlo, ktoré si obľúbia aj tí najvyberavejší labužníci. Tieto halušky sú vďaka pridanému špenátu nielen chutné, ale aj zdravé, a prosciutto obohacuje toto jedlo o jedinečné chuťové tóny.

Ak ste fanúšikom kombinácie zeleniny a mäsa, určite si túto delikatesu zamilujete. Navštívte našu stránku a objavte, ako si pripravíte špenátové halušky s prosciuttom. Pripravte sa na nové chuťové dobrodružstvo!

**Halušky so špenátom a prosciuttom**

**Ingrediencie:**
– 250 g čerstvého špenátu
– 250 g halušiek
– 100 g prosciutta
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, mleté čierne korenie

Halušky so špenátom a prosciuttom

**Postup:**
1. Halušky uvaríme v súlade s pokynmi na obale.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom.
3. Pridáme nasekaný špenát a varíme, kým nezmäkne.
4. Následne pridáme nakrájané prosciutto a dôkladne premiešame.
5. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
6. Nakoniec pridáme uvarené halušky a premiešame, aby sme ich udržali teplé.
7. Podávame teplé, môžeme posypať parmezánom. Prajeme vám dobrú chuť!

Špenátové halušky s prosciuttom-2

Kuracie nugetky s pikantnou omáčkou

Kuracie nugetky s pikantnou omáčkou

Čítať viac »

2) Špenátové halušky s prosciuttom

Halušky so špenátom a prosciuttom sú výnimočne lahodným a elegantným jedlom, ktoré skvostne spojí nutričné hodnoty špenátu s chuťou prosciutta. Tento recept je ideálny spôsob, ako oživiť rodinný obed či večeru a potešiť chuťové poháriky vašich hostí. Poďme sa bližšie pozrieť na potrebné ingrediencie pre prípravu tohto výnimočného pokrmu.

Ingrediencie na halušky so špenátom

Na výrobu halušiek so špenátom a prosciuttom budeme potrebovať:
– 250 g čerstvého špenátu
– 200 g zemiakov
– 150 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ podľa chuti
– 100 g prosciutta
– maslo na vyprážanie
– štipku muškátového orieška (nepovinné)

Postup prípravy

Najprv uvaríme zemiaky v osolenej vode, kým nezmäknú. Po uvarení ich olúpeme a nastrúhame. Na panvici osmažíme špenát, kým nezvädne, a potom ho nasekáme. V mise zmiešame nastrúhané zemiaky, nasekaný špenát, múku, vajce a soľ. Pre extra chuť môžeme pridať aj muškátový oriešok. Z tejto zmesi formujeme halušky. Opečieme ich na masle, aby získali zlatistú farbu.

Na konci nakrájame prosciutto a podávame ho na haluškách. Tento pokrm je skvelý ako hlavný chod alebo ako chutná príloha. Nezabúdajte si vychutnávať každé sústo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Ivan Finkova píše:

    Zaujímavý recept, určite vyskúšam. Ďakujem za tip!

  2. Tothova Denis píše:

    Recept sa mi zdá veľmi jednoduchý na prípravu. Skvelý nápad na obed.