Špenátové halušky s prosciuttom

Špenátové halušky s prosciuttom sú lahodná a jednoduchá jedlo, ktoré si obľúbia aj tí najnáročnejší gurmáni. Tieto halušky sú vďaka pridanému špenátu chutné a zdravé, zatiaľ čo prosciutto pridáva tomuto pokrmu špeciálnu chuťovú nuanciu.

Ak máte radi kombináciu zeleniny a mäsa, určite si túto pochúťku zamilujete. Navštívte našu stránku a dozviete sa, ako si tieto špenátové halušky s prosciuttom pripraviť. Buďte pripravení na chuťový zážitok!

Špenátové halušky s prosciuttom

Suroviny:
– 250 g špenátu
– 250 g halušiek
– 100 g prosciutta
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie

 

Špenátové halušky s prosciuttom

Postup:
1. Halušky uvaríme podľa návodu na obale.
2. Na panvici rozpustíme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme nasekaný špenát a necháme dusiť do zmäknutia.
4. Pridáme na kúsky pokrájaný prosciutto a premiešame.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Nakoniec pridáme uvarené halušky a premiešame, necháme teplé.
7. Podávame teplé a môžeme posypať parmezánom. Dobrú chuť!

 

2)

Špenátové halušky s prosciuttom sú chutným a sofistikovaným jedlom, ktoré skvele skombinuje výživové vlastnosti špenátu s lahodnosťou prosciutta. Tento recept je perfektným spôsobom, ako oživiť rodinný obed či večeru a potešiť chuťové poháriky vašich hostí. Poďme sa pozrieť na to, čo všetko potrebujeme pre prípravu tohto vynikajúceho jedla.

Ingrediencie na špenátové halušky

Na prípravu špenátových halušiek s prosciuttom budeme potrebovať:
– 250 g čerstvého špenátu,
– 200 g zemiakov,
– 150 g múky,
– 1 vajce,
– soľ podľa chuti,
– 100 g prosciutta,
– maslo na opekanie,
– štipku muškátového orieška (nepovinné).

Postup prípravy

Najskôr si uvaríme zemiaky v osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich olúpeme a nastrúhame. Na panvici si osmažíme špenát, kým nezvädne, a potom ho nasekáme. V mise zmiešame nastrúhané zemiaky, nakrájaný špenát, múku, vajce a soľ. Môžeme pridať aj muškátový oriešok pre extra príchuť. Z tejto zmesi tvarujeme halušky. Opečieme ich na masle, kým nezískajú zlatistú farbu.

Na záver nakrájame prosciutto a podávame ho nahalúšky. Tento pokrm je skvelý ako hlavný chod alebo ako chutná príloha. Nezabudnite si vychutnať každé sústo!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Ivan Finkova píše:

    Zaujímavý recept, určite vyskúšam. Ďakujem za tip!

  2. Tothova Denis píše:

    Recept sa mi zdá veľmi jednoduchý na prípravu. Skvelý nápad na obed.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *