Špenátové halušky s prosiuttom

Slovenská kuchyňa je bohatá na tradičné jedlá, ktoré v sebe skrývajú bohatú chuť a vôňu slovenských miestnych surovín. Jedným z najznámejších jedál založených na jednoduchosti a chuti sú určite špenátové halušky s prosiuttom.

Táto lahôdka je ideálnou voľbou nielen pre milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne, ale aj pre tých, ktorí si radi doprajú chutné jedlo s osobitným nádychom. Ak si chcete dopriať tento skvelý pokrm aj vy, neváhajte a vyskúšajte si pripraviť špenátové halušky s prosiuttom podľa nášho receptu.

Tento pokrm vám určite zaručí jedinečný zážitok v podobe bohatej chuti, ktorá zohreje aj tie najnáročnejšie chuťové bunky. Navštívte náš recept a nechajte sa zlákať vôňou čerstvých surovín a krásne zladených chuteľných prvkov. Vaše chuťové poháriky vám za to určite poďakujú!

Na prípravu špenátových halušiek s prosciuttom budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 250 g zemiakov
– 200 g špenátu
– 100 g múky
– 1 vajce
– soľ
– korenie
– 100 g prosciutta
– olivový olej
– parmezán

 

Špenátové halušky s prosiuttom

Postup:

1. Zemiaky uvarte vo vode so soľou, ošúpte ich a roztlačte ich na kašu.

2. Špenát umyte a nakrájajte na väčšie kúsky. Na panvici ho krátko orestujte, aby zmäkol.

3. Do zemiakovej kaše pridajte orestovaný špenát, múku, vajce, soľ a korenie. Všetko premiešajte do hladka.

4. Z vzniknutej zmesi vytvorte halušky.

5. V dunej panvici si na rozpálenom oleji opečte prosciutto a odložte ho na tanier.

6. Do panvice pridajte halušky a opečte ich do zlatista.

7. Podávajte špenátové halušky posypané na drobné kúsky prosciutta a parmezánu.

Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte chutný a výživný recept, ktorý osloví vašu rodinu a priateľov, špenátové halušky s prosciuttom sú skvelou voľbou. Tento jedlo kombinuje jednoduché ingrediencie s bohatými chuťami, a je ideálne na večeru alebo ako obľúbený obed.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu špenátových halušiek budete potrebovať:

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 200 g múky
  • 2 veľké vajcia
  • 150 g nastrúhaného parmezánu
  • 200 g prosciutta
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • maslo na opekanie
  • voda na varenie

 

Postup prípravy

Na začiatok si umyte čerstvý špenát a varte ho v osolenej vode po dobu 2-3 minút, až kým nezvädne. Po uvarení ho sceďte a dôkladne ochladte. Následne, nakrájajte špenát na malé kúsky.

V miske zmiešajte varené špenátové kúsky, múku, vajcia, nastrúhaný parmezán a dochuťte soľou a korením. Hmotu dôkladne premiešajte, aby ste získali homogénnu zmes. Ak je zmes príliš mokrá, pridajte ešte trošku múky.

Potom si na pracovnej ploche vytvorte malé gulôčky z tejto zmesi. V hrnci zohrejte vodu a po jej zovretí pridávajte halušky. Varíme ich asi 5-7 minút, kým nevyplávajú na povrch.

Na panvici ohrejte maslo a opečte nakrájaný prosciutto do chrumkava. Hotové halušky servírujte na tanier a posypte chrumkavým prosciuttom a prípadne aj dalším parmezánom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Gallo Robert píše:

    Výborný recept! Vyskúšal som a bol to skvelý chutný zážitok.

  2. Izidor Mikus píše:

    Tento recept je úžasný, vôbec nie je ťažké pripraviť si takéto jedlo.

  3. Ustastna píše:

    Článok je veľmi podrobný a jednoduchý na pochopenie. Určite si tento recept vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *