Slovenská kuchyňa je bohatá na tradičné jedlá, ktoré v sebe skrývajú bohatú chuť a vôňu slovenských miestnych surovín. Jedným z najznámejších jedál založených na jednoduchosti a chuti sú určite špenátové halušky s prosiuttom.
Táto lahôdka je ideálnou voľbou nielen pre milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne, ale aj pre tých, ktorí si radi doprajú chutné jedlo s osobitným nádychom. Ak si chcete dopriať tento skvelý pokrm aj vy, neváhajte a vyskúšajte si pripraviť špenátové halušky s prosiuttom podľa nášho receptu.
Tento pokrm vám určite zaručí jedinečný zážitok v podobe bohatej chuti, ktorá zohreje aj tie najnáročnejšie chuťové bunky. Navštívte náš recept a nechajte sa zlákať vôňou čerstvých surovín a krásne zladených chuteľných prvkov. Vaše chuťové poháriky vám za to určite poďakujú!
Na prípravu špenátových halušiek s prosciuttom budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 250 g zemiakov
– 200 g špenátu
– 100 g múky
– 1 vajce
– soľ
– korenie
– 100 g prosciutta
– olivový olej
– parmezán
Špenátové halušky s prosiuttom
Postup:
1. Zemiaky uvarte vo vode so soľou, ošúpte ich a roztlačte ich na kašu.
2. Špenát umyte a nakrájajte na väčšie kúsky. Na panvici ho krátko orestujte, aby zmäkol.
3. Do zemiakovej kaše pridajte orestovaný špenát, múku, vajce, soľ a korenie. Všetko premiešajte do hladka.
4. Z vzniknutej zmesi vytvorte halušky.
5. V dunej panvici si na rozpálenom oleji opečte prosciutto a odložte ho na tanier.
6. Do panvice pridajte halušky a opečte ich do zlatista.
7. Podávajte špenátové halušky posypané na drobné kúsky prosciutta a parmezánu.
Dobrú chuť!