Špenátové halušky s prosiuttom

Slovenská kuchyňa je bohatá na tradičné jedlá, ktoré v sebe skrývajú bohatú chuť a vôňu slovenských miestnych surovín. Jedným z najznámejších jedál založených na jednoduchosti a chuti sú určite špenátové halušky s prosiuttom.

Táto lahôdka je ideálnou voľbou nielen pre milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne, ale aj pre tých, ktorí si radi doprajú chutné jedlo s osobitným nádychom. Ak si chcete dopriať tento skvelý pokrm aj vy, neváhajte a vyskúšajte si pripraviť špenátové halušky s prosiuttom podľa nášho receptu.

Tento pokrm vám určite zaručí jedinečný zážitok v podobe bohatej chuti, ktorá zohreje aj tie najnáročnejšie chuťové bunky. Navštívte náš recept a nechajte sa zlákať vôňou čerstvých surovín a krásne zladených chuteľných prvkov. Vaše chuťové poháriky vám za to určite poďakujú!

Na prípravu špenátových halušiek s prosciuttom budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 250 g zemiakov
– 200 g špenátu
– 100 g múky
– 1 vajce
– soľ
– korenie
– 100 g prosciutta
– olivový olej
– parmezán

 

Špenátové halušky s prosiuttom

Postup:

1. Zemiaky uvarte vo vode so soľou, ošúpte ich a roztlačte ich na kašu.

2. Špenát umyte a nakrájajte na väčšie kúsky. Na panvici ho krátko orestujte, aby zmäkol.

3. Do zemiakovej kaše pridajte orestovaný špenát, múku, vajce, soľ a korenie. Všetko premiešajte do hladka.

4. Z vzniknutej zmesi vytvorte halušky.

5. V dunej panvici si na rozpálenom oleji opečte prosciutto a odložte ho na tanier.

6. Do panvice pridajte halušky a opečte ich do zlatista.

7. Podávajte špenátové halušky posypané na drobné kúsky prosciutta a parmezánu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *