Potrebujeme:
– 4 kuracie rezne
– 1 lyžicu olivového oleja
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku mletej papriky
– 1 lyžičku sušenej petržlenovej vňati
– 200 ml smotany na šľahanie
– 200 ml nízkotučného jogurtu
– soľ, korenie
Šťavnaté kuracie rezne v jogurte
Postup:
1. Kuracie rezne osolíme a okoreníme z oboch strán.
2. Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme na ňom rezne z oboch strán do zlatista.
3. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a pridáme ju k rezňom na panvici.
4. Pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku a petržlenovú vňať. Dobre premiešame.
5. Pridáme smotanu na šľahanie a jogurt. Premiešame a necháme zahustiť.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.
Dobrú chuť!
Tento recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!
Naozaj jednoduchý a chutný recept, ďakujem!
Mňam, už teraz sa teším na obed, keď si toto spravím.
Vždy hľadám nové spôsoby prípravy kuraciny, vyskúšam toto určite.
Tento recept je ideálny pre moju rodinu, ďakujem za nápad!
Všetky suroviny mám doma, hneď dnes to skúsim uvariť.
Takéto jednoduché a chutné recepty sú vždy vítané, ďakujem!
Jogurt a smotana dodajú kuraciemu mäsu určite krásnu šťavnatosť.
Určite to skúsim pripraviť na večeru pre rodinu, znie to lákavo.
Ďakujem za recept, pekný spôsob ako spraviť kuracie mäso.