Potrebujeme:
– 4 kuracie plátky
– 1 lyžicu olivového oleja
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku mletej papriky
– 1 lyžičku sušenej petržlenovej vňate
– 200 ml smotany na šľahanie
– 200 ml jogurtu s nízkym obsahom tuku
– soľ, korenie
Šťavnaté kuracie plátky v jogurtovej omáčke
Postup:
1. Kuracie plátky osolíme a okoreníme z oboch strán.
2. Na panvici zahrejeme olivový olej a do zlatista opečieme kuracie plátky z oboch strán.
3. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a pridáme ju k opečeným plátkom na panvici.
4. Pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku a sušenú petržlenovú vňať. Dobre premiešame.
5. Následne pridáme smotanu na šľahanie a jogurt. Všetko spolu premiešame a necháme zhustiť.
6. Dochutíme podľa chuti soľou a korením.
7. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.
Dobrá chuť!