Na šťavnaté obrátené bravčové plátky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 plátky bravčového mäsa (rezne)
– 4 sušené kôpry (zapečiatkované bylinky)
– 4 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej na fritovanie
Šťavnaté obrátené bravčové plátky
Postup:
1. Mäso dôkladne očistíme a jemne naklepeme. Následne ho osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
2. Na každý plátok mäsa umiestnime sušený kôpr a strúčik cesnaku. Potom ich opatrne zrolujeme tak, aby bylinky a cesnak zostali vo vnútri.
3. Plátky uložíme do rozohriatej panvice s olejom a opečieme z oboch strán, kým nezískajú vzhľad zlatistej kôrky.
4. Po upražení môžeme servírovať porcie obrátených plátkov spolu so zemiakovými plackami, ryžou alebo osviežujúcim zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!