Ingrediencie:
– 1 kg bravčového chrbta
– soľ
– čierne korenie
– mletá paprika
– cesnakový prášok
– olivový olej
– 2 cibule
– 2 paradajky
– 2 papriky
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 200 ml hovädzieho vývaru
Šťavnaté pečené chrbát
Postup:
1. Chrbát dôkladne osolíme, okoreníme čiernym korením, mletou paprikou a cesnakovým práškom.
2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme nasekanú cibuľu.
3. Pridáme nakrájané paradajky, papriky, mrkvu a zemiaky a necháme dusiť asi 5 minút.
4. Do zeleninovej zmesi prilievame hovädzí vývar a necháme prevrieť.
5. K zelenine vložíme osolené a okorené chrbát a dusíme pod pokrievkou asi 30-40 minút, prípadne podľa potreby dolievame vývarom.
6. Chrbát servírujeme so zeleninou, ktorú môžeme poliať šťavou z pečeného mäsa.
Dobrú chuť!