Štavnaté pečené kuracie stehná

Šťavnaté pečené kuracie stehná ..

Radi vám ponúkneme recept na chutné a šťavnaté kuracie stehná z rúry. Nasledujúci recept je jednoduchý a plný chuti:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne pretlačené
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného tymianu
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky mletej červenej papriky (nepovinné)

Návod:

  1. Rúru si nastavte na predhriatie na 200 °C.
  2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky.
  3. V miske spojte olivový olej, cesnak, soľ, čierne korenie, sladkú papriku, tymian, oregano a mletú červenú papriku (ak ju používate).
  4. Marinádu starostlivo naneste na kuracie stehná, aby boli rovnomerne pokryté.
  5. vmasírujte do kuracích stehien a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (alebo cez noc v chladničke, ak máte viac času).
  6. Po marinovaní umiestnite stehná na plech s vyloženým pečiacim papierom a nalejte zvyšok marinády na vrch. Pre väčšiu šťavnatosť môžete pridať aj niekoľko plátkov citróna.
  7. Vložte plech s kuracími stehnami do predhriatej rúry a pečte približne 45-60 minút, alebo kým nie sú stehná zlatisté a vnútro dostatočne upečené. Je dôležité, aby vnútorná teplota dosiahla aspoň 75 °C.
  8. Po upečení nechajte kuracie stehná odpočívať niekoľko minút. Táto fáza pomôže zachovať šťavnatosť a plnosť chuti.
  9. Servírujte s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaková kaša, pečené zemiaky, alebo čerstvý šalát.

Dúfame, že tento recept vám prinesie skvelé šťavnaté pečené kuracie stehná! Prajeme vám dobrú chuť!

 

Štavnaté pečené kuracie stehná - 2

Malinová plnka

Malinová plnka

Čítať viac »

2) Štavnaté pečené kuracie stehná

Ingrediencie:

  • 4–6 kuracích stehien (s kožou a kosťou)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky (alebo 2 čajové lyžičky čerstvej)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo bieleho vína

Postup:

  1. Predpríprava: Rúru predhrejte na 200 °C (390 °F). Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Potom ich dochuťte soľou a čiernym korením z oboch strán.

  2. Marinovanie: V miske spojte olivový olej, nasekaný cesnak, cibuľu, bazalku, oregano, papriku, citrónovú šťavu a kôru. Túto zmes aplikujte na kuracie stehná a nechajte marinovať minimálne 30 minút (môžete tiež cez noc v chladničke pre zvýraznenie chuti).

  3. Smaženie: Na panvici rozpustite maslo a na strednom ohni oprazte kuracie stehná (kožou nadol) približne 5–7 minút, kým nie sú zlatohnedé. Potom ich otočte a opražte druhú stranu 3–4 minúty.

  4. Pečenie: Po opečení presuňte kuracie stehná do zapekacej misy. Nalejte kurací vývar alebo biele víno do panvice, ktorú ste používali na opekanie, a nechajte zovrieť, aby sa uvoľnili chute. Potom vývar nalejte na stehná v zapekacej mise.

  5. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre asi 35–40 minút, alebo kým vnútorná teplota kuracieho mäsa nedosiahne 75 °C (165 °F). Stehná by mali byť šťavnaté a kôrka chrumkavá. Ak túžite po chrumkavejšej kôrke, na posledných 5 minút pečenia môžete zapnúť gril.

  6. Podávanie: Po upečení nechajte kuracie stehná odpočívať približne 5 minút. Podávajte s obľúbenými prílohami – ryžou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Erika Cierny píše:

    Dakujem za super recept na kuracie stehna, vyskusam.

  2. Frederik Rozenberg píše:

    Vazim si jednoduche recepty, tento musim vyskusat.

  3. Onitra píše:

    Recept sa mi paci, urcite vyskusam. Dakujem!

  4. Vasicek Danica píše:

    Kuracie stehna podla tohto receptu su jednoduche a chutne.