Šťavnaté zapekané kuracie rezne

Na príchod potrebujeme: – 4 kuracie filety – soľ, mleté korenie – 100 g hrozienok – 100 g sušených húb – 2 väčšie cibule – 2 strúčiky cesnaku – 2 poháre varnej smotany – 2 vajíčka

Výdatné zapekané kuracie filety

Postup: 1. Kuracie filety osolíme, okoreníme a opečieme na panvici.

2. Hrozienka a sušené huby vložíme do misy a zalejeme horúcou vodou, necháme ich nasiaknuť.
3. Cibuľu nasekáme na malé kúsky a osmažíme na panvici, pridáme nasekaný cesnak.

4. V inej miske rozšľaháme vajíčka a vmiešame smotanu na varenie, dobre premiešame.
5. Pekáč vymastíme a na dno dáme prismaženú cibuľu, následne položíme kuracie filety, na ne nalejeme zmes vajíčka, soli, korenia a smotany.

6. Na vrstvu dáme namočené hrozienka a sušené huby.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, alebo kým kuracie kusy nezískajú zlatohnedú farbu. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré. Prajeme dobrú chuť!

 

Výdatné zapekané kuracie filety - 2

Ako variť hnedú ryžu?

Ako variť hnedú ryžu?

Čítať viac »

2) Výdatné zapekané kuracie filety

Tento recept je na prípravu výdatných zapekaných kuracích filety:

Nezbytné ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml varnej smotany
  • 100 g mrazeného alebo konzervovaného hrášku

Návod:

  1. Kuracie pŕs dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na tenké plátky a jemne osoľte a okoreňte.
  2. V troch nádobách si pripravte: v jednej hladkú múku, v druhej rozšľahané vajcia a v tretej strúhanku.
  3. Každý plátok najskôr ponorte do múky, potom do vajíčka a na záver do strúhanky, aby sa pekne obalili.
  4. Na panvici rozohrejte maslo a vyprážajte kuracie filety zo všetkých strán do zlatista.
  5. Upečené filety preneste do pekáča a na ne nalejte smotanu na varenie.
  6. Pekáč s kuracími filetmi vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 20 – 25 minút, alebo kým nie sú dobre prepečené.
  7. Ak používate mrazený hrášok, uvarte ho podľa pokynov na obale; ak je konzervovaný, len ho scedíme.
  8. Po upečení filé podávajte s uvareným hráškom ako prílohu. Podľa chuti môžete ešte dosoliť a okoreniť.

Verím, že tento recept Vám pomôže pri príprave výdatných zapekaných kuracích filety. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Finkova Karol píše:

    Recept znie veľmi chutne, určite ho vyskúšam.

  2. Bohdana Malikova píše:

    Tento recept je skvelý a nezdá sa byť príliš náročný na prípravu.

  3. Tibor65 píše:

    Skúsil som tento recept a môžem len odporučiť, jedlo bolo vynikajúce.

  4. Anonym píše:

    Dobrý recept, ľahko sa pripravuje a chutí skvele. Urobím ho opäť!

  5. Zemanova Alfred píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept. Určite vyskúšam!

  6. Reznickova Filomena píše:

    Super recept, jednoduché a chutné. Kuracie mäso mám rada.

  7. Anonym píše:

    Dobrý nápad s tým hráškom! Ešte som to nevyskúšal, ale znie to veľmi dobre.

  8. Romana Zuzulova píše:

    Dobré, rýchle a jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem. Ďakujem!

  9. Plch Tatiana píše:

    Recept sa mi veľmi páči. Zajtra ho určite vyskúšam.

  10. Moravcik Maximilian píše:

    Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept.

  11. Lfingerlandova píše:

    Mňam, mňam! Takéto jedlo milujem. Už teraz cítim ten lahodný zápach.

  12. Andrej Balog píše:

    Recept sa mi veľmi páči. Určite ho skúsim pripraviť tento víkend.