Šťavnaté zapekané kuracie rezne

Potrebujeme: – 4 kuracie rezne – soľ, korenie – 100 g hrozienok – 100 g sušených šližov – 2 veľké cibule – 2 strúčiky cesnaku – 2 poháre smotany na varenie – 2 vajcia  

Šťavnaté zapekané kuracie rezne

Postup: 1. Kuracie rezne osolíme, okoreníme a orestujeme na panvici. 2. Hrozienka a sušené šližky dáme do misky a zalijeme horúcou vodou, necháme ich takto stáť. 3. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na panvici, pridáme nakrájaný cesnak. 4. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme smotanu na varenie, premiešame. 5. Vymastíme pekáč a na dno dáme orestovanú cibuľu, potom položíme kuracie rezne, na ne zalejeme vajíčko-soľ-korenie-smotanovú zmes. 6. Na toto dáme namočené hrozienka a sušené šližky. 7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, alebo kým nenastane zlatistá farba. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť!    

2) Šťavnaté zapekané kuracie rezne

Nasleduje recept na šťavnaté zapekané kuracie rezne:

Potrebné suroviny:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g strúčikov hrášku (mrazeného alebo konzervovaného)

Postup:

  1. Kuracie pŕska dobre opláchnite a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na tenké rezne a jemne ich osolte a okoreňte.
  2. V troch miskách si pripravte: v jednej hladkú múku, v druhej rozšľahané vajcia a v tretej strúhanku.
  3. Do každého rezne ponoríte najskôr do múky, potom do vajca a na záver do strúhanky, aby sa dobre obalili.
  4. Na panvici rozohrejte maslo a vypražte kuracie rezne z oboch strán do zlatista.
  5. Vyprážané rezne ukladajte do pekáča a nalejte na ne smotanu na varenie.
  6. Pekáč s kuracími reznami dejte do predhriatej rúry na 180°C a pečte približne 20 – 25 minút, alebo kým sa kúsok neprepečie.
  7. Ak používate mrazený hrášok, uvaríte ho podľa návodu na obale, ak je konzervovaný, stačí ho len scediť.
  8. Po upečení rezne podávajte s uvareným hráškom ako prílohu. Podľa chuti môžete ešte posoliť a okoreniť.

Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave šťavnatých zapekaných kuracích rezeňov. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *