Či už je to pre chvíle, keď potrebujete získať energiu pred ťažkým študovaním alebo naopak, keď si potrebujete dopriať odmenu po náročnom dni, tu je pre vás recept na vynikajúci slovenský študentský pokrm.

Bryndzové halušky

Potrebujete:

  • 500 g zemiakov
  • 250 g bryndze
  • 150 g údeného slaniny
  • Sůl
  • Múka

 

Študentská pečať kalórie

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode, až kým nie sú mäkké. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Vo veľkej mise zmiešame vychladnuté zemiaky s múkou, aby sme vytvorili cesto. Pridávame postupne múku, aby sme dosiahli správnu konzistenciu. Cesto by malo byť tuhšie, ale ešte stále tvarovateľné.
  3. Na zemiakovom cestu vytvarujeme drobné guľky – halušky.
  4. V hrnci s vriacou osolenou vodou varíme halušky, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme.
  5. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opekáme na panvici, až kým nie je krásne chrumkavá. Scedíme ju na papierový uterák.
  6. Do hrnca dáme bryndzu a zohrejeme ju, kým sa rozpustí.
  7. Na tanier si dáme porciu halušiek, pridáme rozpustenú bryndzu a posypeme opečenou slaninou.

A voilà! Máte na talíri lahodné bryndzové halušky, ktoré vám dodajú energiu a potěšení. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *