Švédsky rezeň recept.
Suroviny:
- 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 1 vajce
- 2 plné lyžice zemiakového škrobu
- 1 strúčik cesnaku, pretlačený
- 1 lyžica horčice
- 2 lyžice kyslej smotany
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- strúhanka
- maslo na pečenie
Švédsky rezeň
Postup:
- V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, vajce, zemiakový škrob, cesnak, horčicu a kyslú smotanu.
- Osolte a okoreňte podľa chuti a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Zmes nechajte odpočívať asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
- Formujte zmes na placiato, valčekové rezy o hrúbke asi 1,5 cm.
- Každý rezeň obaľte v strúhance, aby sa pekne opanieroval.
- Rozpálte panvicu na strednom ohni a pridajte maslo.
- Opiecťte rezné na panvici z oboch strán dozlatista.
- Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčového alebo kuracieho mäsa (plátky)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 vajíčka
- 100 g hladkej múky
- 150 g strúhanky
- 100 g masla alebo oleja na vyprážanie
Na podávanie:
- Zemiaková kaša
- Uhorčeky alebo nakladaná zelenina
- Citrón na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa: Plátky mäsa jemne naklepte cez potravinovú fóliu, aby sa rovnomerne prepečili. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán podľa chuti.
-
Príprava obalovacích ingrediencií: Pripravte si tri misky alebo tanieriky. Do prvej dajte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajíčka a do tretej strúhanku.
-
Obalovanie mäsa: Plátok mäsa najprv obaľte v múke, potom ho ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec obalte v strúhanke. Dbajte na to, aby bol plátok dobre pokrytý z každej strany.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte maslo alebo olej na strednej teplote. Keď je maslo rozpustené a jemne šumí, položte na panvicu obalené plátky mäsa. Vyprážajte z oboch strán do zlatista, približne 3-4 minúty na každej strane.
-
Odstránenie prebytočného tuku: Po vyprážaní nechajte rezne odkapať na papierovej utierke, aby sa odstránil prebytočný tuk.
-
Podávanie: Podávajte s teplou zemiakovou kašou a nakladanou zeleninou. Môžete pridať aj plátok citrónu na ozdobenie.
Dobrú chuť!
Výborný recept, skvelé na obed.
Urobil som tento švédsky rezeň a bol úžasný!
Vyskúšala som toto včera a bolo to naozaj chutné.
Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.
Recept sa mi páči, ale mám obavy, či ho zvládnem uvariť.
Ďakujem za super recept!
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.
Mnam! To vyzera skvele! Určite to vyskúšam tento víkend!
Recepty z domácej kuchyne sú vždy tie najlepšie. Mňam!
Jedlo vyzerá veľmi chutne. Určite si ho vyskúšam.
Recept je jednoduchý a chutný, skvelé!
Určite to vyskúšam, vyzerá to lahodne.
Tieto rezeňe sú moje obľúbené, budem musieť tento recept vyskúšať.
Snažím sa naučiť variť a tento recept je perfektný pre začiatočníkov. Ďakujem!