Švédsky rezeň (fotorecept)

Švédsky rezeň recept.

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 1 vajce
  • 2 plné lyžice zemiakového škrobu
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 lyžica horčice
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • strúhanka
  • maslo na pečenie

 

Švédsky rezeň 

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, vajce, zemiakový škrob, cesnak, horčicu a kyslú smotanu.
  2. Osolte a okoreňte podľa chuti a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Zmes nechajte odpočívať asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
  4. Formujte zmes na placiato, valčekové rezy o hrúbke asi 1,5 cm.
  5. Každý rezeň obaľte v strúhance, aby sa pekne opanieroval.
  6. Rozpálte panvicu na strednom ohni a pridajte maslo.
  7. Opiecťte rezné na panvici z oboch strán dozlatista.
  8. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového alebo kuracieho mäsa (plátky)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajíčka
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g strúhanky
  • 100 g masla alebo oleja na vyprážanie

Na podávanie:

  • Zemiaková kaša
  • Uhorčeky alebo nakladaná zelenina
  • Citrón na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Plátky mäsa jemne naklepte cez potravinovú fóliu, aby sa rovnomerne prepečili. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán podľa chuti.

  2. Príprava obalovacích ingrediencií: Pripravte si tri misky alebo tanieriky. Do prvej dajte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajíčka a do tretej strúhanku.

  3. Obalovanie mäsa: Plátok mäsa najprv obaľte v múke, potom ho ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec obalte v strúhanke. Dbajte na to, aby bol plátok dobre pokrytý z každej strany.

  4. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte maslo alebo olej na strednej teplote. Keď je maslo rozpustené a jemne šumí, položte na panvicu obalené plátky mäsa. Vyprážajte z oboch strán do zlatista, približne 3-4 minúty na každej strane.

  5. Odstránenie prebytočného tuku: Po vyprážaní nechajte rezne odkapať na papierovej utierke, aby sa odstránil prebytočný tuk.

  6. Podávanie: Podávajte s teplou zemiakovou kašou a nakladanou zeleninou. Môžete pridať aj plátok citrónu na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

14 Komentárov

  1. Matej95 píše:

    Urobil som tento švédsky rezeň a bol úžasný!

  2. Jana56 píše:

    Vyskúšala som toto včera a bolo to naozaj chutné.

  3. Zofia Bella píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam.

  4. Tneruda píše:

    Recept sa mi páči, ale mám obavy, či ho zvládnem uvariť.

  5. Albina Popovicova píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.

  6. Perla Vasicek píše:

    Mnam! To vyzera skvele! Určite to vyskúšam tento víkend!

  7. Pavol David píše:

    Recepty z domácej kuchyne sú vždy tie najlepšie. Mňam!

  8. Qotapkova píše:

    Jedlo vyzerá veľmi chutne. Určite si ho vyskúšam.

  9. Neruda Zlatica píše:

    Recept je jednoduchý a chutný, skvelé!

  10. Tkucera píše:

    Určite to vyskúšam, vyzerá to lahodne.

  11. Xenia Kopecka píše:

    Tieto rezeňe sú moje obľúbené, budem musieť tento recept vyskúšať.

  12. Valentina36 píše:

    Snažím sa naučiť variť a tento recept je perfektný pre začiatočníkov. Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *