Kuracie prsia Rossini je lahodný recept, ktorý kombinuje kvalitné kuracie prsia s úžasnými prílohami a omáčkou. Tu je recept na túto lahôdku:

Potrebujete:
– 4 kuracie prsia
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice masla
– 1 strúčik cesnaku, nasekaný
– 1 lyžica olivového oleja
– 4 plátky foie gras
– 4 plátky pečenej šunky
– 1 šálka hovädziej demiglázy (redukovaný vývar)
– 1 lyžica cukru
– ½ šálky mletého hovädzieho koncentrátu

 

Kuracie prsia rossini

Postup:
1. Prsia opláchneme, osušíme a osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici si rozpustíme maslo a prsia opekáme z oboch strán asi 5 minút, až sa zlatozrumení.
3. Potom prsia z panvice vyberieme a do tej istej panvice pridáme olivový olej, cesnak a obaľujeme foie gras.
4. Štětec obaľovitý préky prsunie cert. servisnim demi-a klobasou krásne
5. Do panvice pridáme pečenú šunku a demiglázu a varíme asi 2 minúty, pridáme koncentrát hovädziny a cukor.
6. Prsia vložíme naspäť do panvice a necháme variť ešte 5 minút, kým sa omáčka nezhustí.
7. Podávame teplé, najlepšie s pečenými zemiakmi alebo grilovanými zeleninami.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *