Švédsky rezeň (fotorecept)

Švédsky rezeň recept.

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 1 vajce
  • 2 plné lyžice zemiakového škrobu
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 lyžica horčice
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • strúhanka
  • maslo na pečenie

 

Švédsky rezeň 

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, vajce, zemiakový škrob, cesnak, horčicu a kyslú smotanu.
  2. Osolte a okoreňte podľa chuti a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Zmes nechajte odpočívať asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
  4. Formujte zmes na placiato, valčekové rezy o hrúbke asi 1,5 cm.
  5. Každý rezeň obaľte v strúhance, aby sa pekne opanieroval.
  6. Rozpálte panvicu na strednom ohni a pridajte maslo.
  7. Opiecťte rezné na panvici z oboch strán dozlatista.
  8. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *