Sviatočná domáca paštéta

 

Ak sa snažíte nájsť recept na slávnostnú domácu paštétu, tu je jednoduchý a lahodný postup, ktorý môžete vyskúšať:

Nepotrebné suroviny:

  • 500 g mäsa (slaninka, bravčovina alebo kuracina)
  • 1 cibuľa (ideálne jemne nakrájaná)
  • 2 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku (rozdrvený)
  • 100 g masla (roztopeného)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej papriky
  • čerstvá petržlenová vňať (nasekaná)

 

Sviatočná domáca paštéta

Návod:

  1. Začnite prípravou mäsa. Nakrájajte ho na menšie kúsky a odstráňte prípadné kosti.
  2. Vložte mäso do mixéra a mixujte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Niektorí preferujú hrubšiu paštétu, iní jemnejšiu.
  3. Do mixéra pridajte cibuľu, cesnak, vajcia, maslo, soľ, mletú papriku a nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Mixujte, až kým všetky zložky dôkladne nespoja a nevytvoríte hladkú zmes.
  5. Preložte zmes do vymastenej pečiacej formy.
  6. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte paštétu približne 45-60 minút, kým nezískate pevnú konzistenciu a zlatistú farbu.

Pripravená sviatočná paštéta sa dá podávať s chlebom, toasty, alebo ju môžete využiť na dochutenie rôznych jedál. Často sa servíruje s ozdobou z kúskov zeleniny a petržlenových lístkov. Prajeme vám dobrú chuť!

Sviatočná domáca paštéta-2

Ako dlho piecť morčacie stehno?

Ako dlho piecť morčacie stehno?

Čítať viac »

2) Sviatočná domáca paštéta

Domáca paštéta je fantastickým doplnkom každého slávnostného stola. Toto jedlo patrí medzi obľúbené delikatesy, ktoré sú ideálne na oslavy, rodinné zrazy a iné výnimočné chvíle. Či už na chlebíku, alebo ako súčasť studeného bufetu, svieža chuť domácej paštéty očarí každého hosťa.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu slávnostnej domácej paštéty budete potrebovať:

  • 500 g kvalitného hydinového alebo bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g slaniny
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička horčice
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • bledé pečivo na servírovanie

Postup prípravy

Na začiatku si pripravte mäso. Hydinové alebo bravčové mäso umyte a nakrájajte na malé kusy. Cibuľu a cesnak nadrobno nasekajte. Na strednom ohni opražte cibuľu a cesnak so slaninou do zlatista. Pridajte k mäsu a všetko dôkladne premiešajte.

Následne zmixujte zmes do hladkej konzistencie a pridajte vajce, horčicu, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešajte v mixéri. Potom preneste hmotu do zapekacej misy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Po upečení nechajte zmes vychladnúť a podávajte s bledým pečivom.

Slávnostná domáca paštéta je pripravená a čaká na servírovanie! Prajeme vám úspešné varenie a šťastné sviatočné chvíle!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Julia Kocurova píše:

    Recept znie super, určite vyskúšam!

  2. Lucia Duris píše:

    Domáca paštéta je skvelým doplnkom každého sviatočného stola. Je to jedlo, ktoré patrí medzi obľúbené delikatesy, a preto sa veľmi hodí na oslavy, rodinné stretnutia a iné zvláštne okamihy.