Ak hľadáte recept na sviatočnú domácu paštétu, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý môžete vyskúšať:
Potrebné suroviny:
- 500 g mäsa (slanina, bravčové mäso alebo kuracie mäso)
- 1 cibuľa (najlepšie jemne pokrájaná)
- 2 vajcia
- 1 strúčik cesnaku (drvený)
- 100 g masla (rozpusteného)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletej papriky
- čerstvá petržlenová vňať (nasekaná)
Sviatočná domáca paštéta
Postup:
- Najskôr si pripravte mäso. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a očistite od prípadných kôstí.
- Mäso vložte do mixéra a mixujte, až kým nedosiahnete konzistenciu, ktorú preferujete. Niektorí majú radi hrubšiu paštétu, iní zase jemnejšiu.
- Do rovnakého mixéra pridajte cibuľu, cesnak, vajcia, maslo, soľ, mletú papriku a nasekanú petržlenovú vňať.
- Mixujte obsah mixéra, až kým sa všetky ingrediencie poriadne nespoja a nezískate homogénnu zmes.
- Zmes preložte do vymastenej formy na pečenie.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a paštétu pečte asi 45-60 minút, až kým nezískate pevnú štruktúru a zlatistú farbu.
Takto pripravenú sviatočnú paštétu môžete podávať s chlebom, toasty, alebo ju môžete použiť na dochutenie rôznych jedál. Môžete si ju tiež ozdobiť kúskami zeleniny a petržlenovými lístkami. Dobrú chuť!