Sviatočná domáca paštéta

Ak hľadáte recept na sviatočnú domácu paštétu, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebné suroviny:

  • 500 g mäsa (slanina, bravčové mäso alebo kuracie mäso)
  • 1 cibuľa (najlepšie jemne pokrájaná)
  • 2 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku (drvený)
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej papriky
  • čerstvá petržlenová vňať (nasekaná)

 

Sviatočná domáca paštéta

Postup:

  1. Najskôr si pripravte mäso. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a očistite od prípadných kôstí.
  2. Mäso vložte do mixéra a mixujte, až kým nedosiahnete konzistenciu, ktorú preferujete. Niektorí majú radi hrubšiu paštétu, iní zase jemnejšiu.
  3. Do rovnakého mixéra pridajte cibuľu, cesnak, vajcia, maslo, soľ, mletú papriku a nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Mixujte obsah mixéra, až kým sa všetky ingrediencie poriadne nespoja a nezískate homogénnu zmes.
  5. Zmes preložte do vymastenej formy na pečenie.
  6. Predhrejte rúru na 180 stupňov a paštétu pečte asi 45-60 minút, až kým nezískate pevnú štruktúru a zlatistú farbu.

Takto pripravenú sviatočnú paštétu môžete podávať s chlebom, toasty, alebo ju môžete použiť na dochutenie rôznych jedál. Môžete si ju tiež ozdobiť kúskami zeleniny a petržlenovými lístkami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *