Tandoori kura s indickou paradajkovou omáčkou

Tandoori kura:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná alebo prsia
  • 1 pohár jogurtu (preferovaný je grécky jogurt)
  • 3 lyžice tandoori korenia
  • 2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej kajenskej papriky alebo chilli (podľa preferencie)
  • Soľ podľa chuti
  • Šťava z polovice citróna
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Kúsok zázvoru, ošúpaný a nastrúhaný
  • Olej na potretie mäsa

Indická paradajková omáčka:

Ingrediencie:

  • 1 pohár paradajkového pretlaku alebo pasírovaných paradajok
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 lyžička mletých koriandrových semien
  • 1 lyžička garam masaly
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Tandoori kura s indickou paradajkovou omáčkou

Postup:

Kuracie mäso s kari omáčkou

Kuracie mäso s kari omáčkou

Čítať viac »

Tandoori kura:

  1. Marinádu pripravte zmiešaním jogurtu, tandoori korenia, kurkumy, rasce, kajenskej papriky (chilli), soli, citrónovej šťavy, nasekaného cesnaku a nastrúhaného zázvoru.
  2. Pri príprave kuraťa, ak máte kuracie stehná, jemne ich rozbite a urobte niekoľko rezov do mäsa, aby sa marináda mohla lepšie vstrebať. Kuracie kúsky pokvapkajte olejom.
  3. Obe strany kuraťa dôkladne potrite marinádou a nechajte aspoň hodinu, avšak ideálne niekoľko hodín, aby sa chute pekne prepojili.
  4. Kura pečte na grile alebo v rúre pri teplote približne 200°C, až kým nie je dobre prepečené a šťavnaté. Počas pečenia, ak je to potrebné, môžete občas potierať zvyškom marinády, aby sa mäso nevysušilo.

Indická paradajková omáčka:

  1. Na panvici zohrejte olej a osmažte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a neskaramelizujú.
  2. Pridajte mletú kurkumu, mleté koriandrové semeno a garam masalu. Smažte niekoľko minút, kým sa koreniny nezačnú nádherne rozvoniavať.
  3. Potom pridajte paradajkový pretlak alebo pasírované paradajky, soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku pomaly variť približne 10-15 minút, kým nezíska požadovanú hustotu a bohatú chuť.

Servírovanie: Podávajte Tandoori kura s indickou paradajkovou omáčkou, ryžou a plátkami naanu. Môžete pridať aj šťavnatú citrónovú štvrtku na dochutenie kuraťa podľa potreby.

Tento recept prináša vynikajúce a bohaté jedlo s indickým nádychom. Ak máte radi korenisté chute, je tento recept pre vás ideálnou voľbou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *