Tejszínes Csirkés Penne

Toto je recept na tejszínes csirkés penne po slovensky.

Suroviny

  • 300 g penne (cestoviny)
  • 400 g kuracie prsia (nakrájané na malé kúsky)
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 150 g šampiňónov (nakrájaných na tenké plátky)
  • 2 PL olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Tejszines csirkes penne

Postup

  1. V hrnci osolte vodu a pridajte penne. Varíme podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým nie je zlatistá.
  3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je upravené.
  4. Pridajte nakrájané šampiňóny a cesnak. Orestujte ich, kým nie sú mäkké.
  5. Potom pridajte smotanu na varenie a kurací vývar. Premiešajte a varíme, kým omáčka zhustne.
  6. Pridajte uvarené penne a premiešajte ich so zvyšnými surovinami. Varíme pár minút, aby sa všetko dobre prepojilo.
  7. Podávajte tejszínes csirkés penne na tanieri a ozdobte petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Poznámka: Môžete pridať aj ďalšie ingrediencie podľa chuti, ako napríklad nakrájanú papriku alebo špenát.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *