Tejszínes Csirkés Penne
Toto je recept na tejszínes csirkés penne po slovensky.
Suroviny
- 300 g penne (cestoviny)
- 400 g kuracie prsia (nakrájané na malé kúsky)
- 1 veľká cibuľa (nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml kuracieho vývaru
- 150 g šampiňónov (nakrájaných na tenké plátky)
- 2 PL olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobenie
Tejszines csirkes penne
Postup
- V hrnci osolte vodu a pridajte penne. Varíme podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým nie je zlatistá.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je upravené.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a cesnak. Orestujte ich, kým nie sú mäkké.
- Potom pridajte smotanu na varenie a kurací vývar. Premiešajte a varíme, kým omáčka zhustne.
- Pridajte uvarené penne a premiešajte ich so zvyšnými surovinami. Varíme pár minút, aby sa všetko dobre prepojilo.
- Podávajte tejszínes csirkés penne na tanieri a ozdobte petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Poznámka: Môžete pridať aj ďalšie ingrediencie podľa chuti, ako napríklad nakrájanú papriku alebo špenát.