Tekvicová polievka - Židek

Ak túžite pripraviť polievku z tekvice a ídečiek, riaďte sa nasledujúcimi krokmi:

Suroviny:

  • 500 g ídečiek
  • 1 kg tekvice (napr. hokkaido, maslová)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Polievka z tekvice – Židek

Postup:

Cottage cheese lidl kalórie

Cottage cheese lidl kalórie

Čítať viac »

  1. Ídečky dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Tekvicu pripravte, odstráňte semienka a rozslicejte na kocky.
  2. V hrnci rozohrejte olivový olej a priložte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Smažte, až kým nezískajú zlatistý odtieň.
  3. Do hrnca pridajte nakrájaný zemiak, mrkvu, ídečky a tekvicu. Dochutťe soľou a korením podľa potreby.
  4. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a varte, kým sa zelenina nezmäkne (približne 20 – 25 minút).
  5. Polievku rozmixujte dohladka pomocou mixéra, až kým nezíska krémovú textúru. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru.
  6. Dochutťe polievku soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  7. Podávajte v miskách a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave lahodnej tekvicovej polievky z ídečiek. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *