Tekvicový prívarok bez smotany

Tekvicový prívarok bez smotany. Nie je asi prekvapením, že aj vám sa stalo, že vám došla smotana na varenie. Ale potrebovali ste pripraviť chutný obed. Vedeli ste, že tento recept je skvelý aj bez smotany?

Na tekvicový prívarok bez smotany budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 väčšiu tekvicu
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiak
– 1 mrkvu
– 1 papriku
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie
– voda alebo zeleninový vývar

Tekvicový prívarok bez smotany

Postup:

1. Tekvicu umyte a nakrájajte na malé kusy.
2. Na panvici na oleji osmažte nakrájanú cibuľu s cesnakom.
3. Pridajte k nim nakrájaný zemiak, mrkvu a papriku, a krátko ich restujte.
4. Následne pridajte nasekanú tekvicu a zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom.
5. Osolte, okoreňte a nechajte variť, kým nie je zelenina mäkká.
6. Keď je zelenina uvarená, rozmixujte ju na jemnú konzistenciu.
7. Dochutite soľou, korením a petržlenom podľa vlastnej chuti.

Podávajte tekvicový prívarok bez smotany s čerstvým chlebom a môžete ho ešte skrášliť kúsok opraženého šunkového hrášku. Dobrú chuť!

Tekvicový prívarok bez smotany-2

Kuracie prsia s ananásom

Kuracie prsia s ananásom

Čítať viac »

2) Tekvicový prívarok bez smotany

Tekvicový prívarok bez smotany je vynikajúce a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Tento recept využíva čerstvú tekvicu a ďalšie základné suroviny, pritom je ideálny pre tých, ktorí preferujú ľahšie a zdravšie varianty tradičných jedál. Pozrite sa, ako si môžete pripraviť tento lahodný pokrm.

Ingrediencie na prípravu tekvicového prívaroku

Na prípravu tekvicového prívaroku bez smotany budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g čerstvej tekvice
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 dcl zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo kôpor) na ozdobu

 

Postup prípravy tekvicového prívaroku

1. Na začiatok si pripravte všetky suroviny. Tekvicu a zemiaky olúpte a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
2. Na panvici rozpálte olivový olej na strednom ohni a pridajte cibuľu. Orestujte ju do sklovita, potom pridajte cesnak a krátko ho osmažte.
3. Do panvice vložte nakrájanú tekvicu a zemiaky. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte dusiť asi 5 minút.
4. Následne pridajte zeleninový vývar, soľ a korenie. Znížte teplotu a nechajte variť zakryté približne 20-25 minút, kým nie sú tekvica a zemiaky mäkké.
5. Na záver, pred servírovaním, skombinujte všetko vidlicou alebo ponorným mixérom, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Podávajte s čerstvými bylinkami na vylepšenie chuti.

Tekvicový prívarok bez smotany je pripravený a čaká na servírovanie! Je ideálny ako hlavný chod alebo ako príloha. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Bsobotkova píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam tento recept. Dakujem!