Tekvicový prívarok bez smotany

Tekvicový prívarok bez smotany. Nie je hádam prekvapením, že aj vám sa stalo to že vám smotana na varenie došla. Ale potrebovali ste navariť chutný obed. Vedeli ste že tento recoet je skvelý aj bez smotany?

Na tekvicový prívarok bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 väčšiu tekvicu
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiak
– 1 mrkvu
– 1 papriku
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie
– voda alebo zeleninový vývar

 

Tekvicový prívarok bez smotany

Postup:

1. Tekvicu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici si osmažte nakrájanú cibuľu s cesnakom na oleji.
3. Pridajte nakrájaný zemiak, mrkvu a papriku a krátko restujte.
4. Potom pridajte nasekanú tekvicu a zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom.
5. Osolte, okoreňte a nechajte zeleninu variť, kým nie je mäkká.
6. Keď je zelenina uvarená, rozmixujte ju na hladkú konzistenciu.
7. Dochutite soľou, korením a petržlenom podľa chuti.

Podávajte tekvicový prívarok bez smotany s čerstvým chlebom a môžete ho ešte ozdobiť kúskom smaženého šunkového hrášku. Dobrú chuť!

 

2)

Tekvicový prívarok bez smotany je vynikajúce a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Tento recept využíva čerstvú tekvicu a ďalšie základné suroviny, pričom je ideálny pre tých, ktorí preferujú ľahšie a zdravšie varianty tradičných jedál. Pozrite sa, ako si môžete pripraviť tento lahodný pokrm.

Ingrediencie na prípravu tekvicového prívaroku

Na prípravu tekvicového prívaroku bez smotany budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g čerstvej tekvice
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 dcl zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo kôpor) na dokončenie

 

Postup prípravy tekvicového prívaroku

1. Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Tekvicu a zemiaky olúpte a nakrájajte na drobné kocky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. 2. Na panvici rozpálte olivový olej na strednom ohni a pridajte cibuľu. Orestujte ju do sklovita, pridajte cesnak a krátko ho opekajte. 3. Do panvice pridajte nakrájanú tekvicu a zemiaky. Všetko dobre premiešajte a nechajte dusiť asi 5 minút. 4. Potom pridajte zeleninový vývar, soľ a korenie. Znížte teplotu a nechajte variť zakryté približne 20-25 minút, kým je tekvica a zemiaky mäkké. 5. Nakoniec, pred podávaním skombinujte všetko vidlicou alebo ponorným mixérom, aby sa dosiahla požadovaná konzistencia. Podávajte s čerstvými bylinkami pre lepšiu chuť.

Tekvicový prívarok bez smotany je hotový a pripravený na servírovanie! Je ideálny ako hlavný chod alebo ako príloha. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Bsobotkova píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam tento recept. Dakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *