Predstavujeme recept na terinu z divinového mäsa a húb v slovenčine:
Ingrediencie:
- 500 g divinového mäsa (napríklad srnčie alebo jelenie)
- 200 g húb (napr. šampiňóny či hríby)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
- 2 ks vajec
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
- 2 lyžice strúhanky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Terina z diviny a húb
Postup:
- Na panvici rozpustite maslo a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú a nezískajú sklovitú konzistenciu.
- Pridajte drobno nakrájané divinové mäso a huby. Opekajte ich, kým divina nezmäkne a nepríjme zlatavú farbu a huby sa nezafarbenia na krásne hnedo.
- Odstráňte z ohňa a nechajte zmes vychladnúť.
- V mise spojte vajcia so smotanou, soľou a čiernym korením.
- Opečenú zmes diviny a húb premiešajte s vaječno-smotanovou zmesou do hlbokého ružového zafarbenia.
- Plech na pečenie vystielajte papierom na pečenie a jeho dno posypte strúhankou.
- Zmes vylejte na plech a uhládzujte povrch.
- Predohrejte rúru na 180°C.
- Plech s terinou vložte do rúry a pečte približne 40-50 minút, až kým nezíska zlatohnedú farbu a nepečie správnu textúru.
- Hotovú terinu nechajte vychladnúť, potom ju zabaľte do potravinárskej fólie a uložte do chladničky.
- Dajte zmesi čas na odpočinok v chladničke aspoň niekoľko hodín a užite si jedinečnú chuť teriny.
Prajem dobrú chuť!
2) Terrine z diviny a húb
Terina z divinového mäsa a húb predstavuje výnimočný a chutný pokrm, ktorý môže byť ideálnou voľbou pre výnimočné príležitosti alebo ako osviežujúci predkrm na rodinné stretnutia. Tento recept je dokonalou kombináciou chutí diviny a jemných húb, ktoré spojujú harmonické spojenie. Taktiež je to jedlo, ktoré si môžete pripraviť vopred, čo z neho robí skvelú voľbu pre hostí.
Na výrobu teriny budete potrebovať nasledujúce prísady:
- 500 g mletého divinového mäsa
- 200 g čerstvých húb (napríklad hríbov alebo šampiňónov)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 300 ml vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky (napríklad tymián, rozmarín)
- maslo na vymazanie formy
Postup na Prípravu Teriny
Príprava teriny je jednoduchá, pokiaľ sa riadite týmito krokmi:
- Najskôr predhrejte rúru na 180°C.
- Na panvici roztopte trochu masla a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opekajte, až kým nie sú sklovité.
- Pridajte nakrájané huby a varte na miernom ohni, až kým nezredukujú svoju tekutinu.
- V miske zmiešajte mleté divinové mäso, orestovanú zmes húb, vajcia, soľ, korenie a nasekané bylinky.
- Formu na terinu vymažte maslom a naplňte ju zmesou.
- Pokryte formu alobalom a pečte vo vodnom kúpeli asi 1 hodinu.
- Po upečení nechajte terinu vychladnúť a podávajte nakrájanú na plátky s chlebom alebo zeleninou.