Tradičné Slovenské bezmäsite jedlá

Rád Vám poskytnem niekoľko receptov na tradičné slovenské jedlá bez mäsa. Tu sú tri lahodné a populárne recepty:

  1. Bryndzové halušky:
  • Zmiešajte 500 gramov očistených zemiakov s 250 gramami hladkej múky a soľou podľa chuti, vytvorte cesto.
  • Mäsité zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode.
  • Keď sú zemiaky uvarené, vytvorte z cesta malé knedličky a varíme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch.
  • V panvici rozpustíme 200 gramov masla a pridáme 200 gramov bryndze. Premiešame do hladka.
  • Po uvarení halušiek ich prelejeme bryndzovou omáčkou a podávame s kyslou smotanou.
  1. Lokše s kapustou:
  • Zmiešajte 500 gramov hrubej múky s 1/2 čajovej lyžičky soli a 2,5 dl vody, vytvorte cesto.
  • Cesto rozdelte na menšie kúsky a rozvaľkajte do tenkých koláčov.
  • V panvici orestujte 1 jemne nakrájanú cibuľu, pridajte 1 jemne nakrájanú kapustu a restujte, kým kapusta zmäkne.
  • Na hrudách rozpustite máslo a potrite ním jeden lokš, potom ju obložte dusenou kapustou. Lokšu preklopte na polovicu a podávajte.
  1. Zemiakové placky:
  • Zmiešajte 500 gramov uvarených a roztlačených zemiakov s 2 vajcami, 2 polievkovými lyžicami hladkej múky, soľou a korením podľa chuti.
  • Z cesta vytvarujte placky a opečte ich na rozpálenej panvici s olejom, až kým nie sú zlatisté a pevné.
  • Placky sa skvele hodia k ľubovoľnej zeleninovej prílohe alebo ako samostatné jedlo.

 

Tradičné Slovenské bezmäsite jedlá

Dúfam, že si tieto recepty užijete a vychutnáte si chuť tradičných slovenských bezmäsitých jedál! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. ZelenáHlava píše:

    Tieto recepty sú fantastické! Bryndzové halušky milujem, sú také lahodné. Vždy ma poteší, keď môžem variť tradičné jedlá. Lokše s kapustou sú tiež skvelé, určite ich vyskúšam. Ďakujem za tipy!

  2. Kocúr123 píše:

    Mňam! Zemiakové placky vyzerajú úžasne! Nikdy som ich neskúšal robiť doma, ale teraz to určite skúsim. Ďakujem za tieto super recepty. Tradičná slovenská kuchyňa je najlepšia!

  3. JanaB píše:

    Wow, tieto recepty sú naozaj skvostné! Bryndzové halušky mám veľmi rada a lokše s kapustou sú pre mňa novinkou, určite ich vyskúšam. Veľká vďaka za zdieľanie týchto chutných nápadov!

  4. MikiT píše:

    Som nadšený z týchto receptov! Zemiakové placky robím pravidelne, ale ostatné dve jedlá musím rozhodne vyskúšať. Je úžasné objavovať tradičné slovenské jedlá bez mäsa. Super príspevok!

  5. Slniečko88 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Bryndzové halušky milujem a lokše s kapustou ma veľmi zaujali. Určite pripravím tieto jedlá pre rodinu na víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. MačkaMia píše:

    Ďakujem za tieto úžasné recepty! Znie to tak chutne a jednoduché na prípravu. Najviac sa teším na bryndzové halušky – to je klasika! Určite budem variť aj ostatné jedlá.

  7. RoboKuchár píše:

    ‘Bez mäsa’ je presne to, čo som potreboval. Tieto tradičné slovenské jedlá vyzerajú úžasne a zdravšie. Teším sa na varenie týchto receptov pre moju rodinu a priateľov.

  8. _VeselýJanko_ píše:

    ‘Tradičná kuchyňa bez mäsa’ – super nápad! Rád varím a skúšam nové veci a tieto recepty mi prišli ako darček z neba. Veľmi sa teším na bryndzové halušky!

  9. __Kočka__ píše:

    ‘Lokše s kapustou’ ma veľmi oslovili! Vždy hľadám nové vegetariánske recepty a toto je výborný nápad na večeru alebo obed. Ďakujem za skvelé inšpirácie do kuchyne.

  10. @Peťo123@ píše:

    ‘Zemiakové placky’ mi pripomínajú detstvo! S radosťou ich pripravím doma aj s deťmi. Tento článok je veľmi užitočný, určite ho odporučím všetkým mojim známym.

  11. Miso123 píše:

    Super recepty! Bryndzové halušky sú naozaj chutné a veľmi jednoduché na prípravu. Každý, kto ich vyskúša, si určite zamiluje túto tradičnú chuť. Určite ich pripravím pre rodinu, teším sa na to!

  12. KikiLovesFood píše:

    Wow, to sú skvelé nápady! Lokše s kapustou vyzerajú fantasticky a určite ich vyskúšam. Veľmi sa mi páči, ako sú recepty jednoduché a dostupné. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. ZelenyJabko píše:

    Tieto bezmäsité jedlá sú úžasné! Zemiakové placky milujem a robím ich aj doma. Dávajú sa k nim skvelé omáčky a zelenina. Určite si ich pripravím čoskoro, teším sa na chuť!

  14. PoppySeed22 píše:

    Skvelé tipy na varenie! Bryndzové halušky sú mojou obľúbenou klasikou. Milujem kombináciu bryndze a kyslej smotany, je to jednoducho dokonalé! Určite pripravím pre priateľov.

  15. Drobcek91 píše:

    Ďakujem za tieto recepty! Lokše s kapustou som nikdy neskúšal, ale vyzerajú lákavo. Rád objavujem nové chute a toto je presne to, čo potrebujem do kuchyne!

  16. SladkySen píše:

    Juj, aké lákavé recepty! Zemiakové placky som robil už veľakrát a vždy sa stretnú s úspechom. Teším sa, že môžem skúšať nové jedlá z našej tradičnej kuchyne.

  17. VeseleVajicko píše:

    Fantastické nápady na bezmäsité jedlá! Každý recept je veľmi zrozumiteľný a lákavý. Môj favorit je určite bryndzové halušky – chcela by som ich pripraviť na rodinnej oslave!

  18. _FoodieLover_ píše:

    “Bez mäsa” neznamená bez chuti! Tieto slovenské jedlá ma nadchli. Hlavne zemiakové placky budú hitom u mňa doma. Vďaka za skvelé tipy do kuchyne!

  19. !Smazenik! píše:

    “Tradičné slovenské jedlá” mi vždy spríjemnia deň! Rada varím a experimentujem s novými receptami. Určite vyskúšam lokše s kapustou – to musí byť niečo výnimočné!

  20. #ChutnyRecept# píše:

    “Bez mäsa” môže byť tak chutné! Tieto recepty ma inšpirujú v kuchyni viac ako kedykoľvek predtým. Bryndzové halušky budú mojou voľbou na víkendový obed!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *