Tvarohové palacinky - zapekané

Tvarohové palacinky predstavujú výbornú voľbu pre sladké raňajky, dezert alebo desiatovú maškrtu. Zapekané varianty týchto palaciniek sú ešte lákavejšie a skvele sa kombinujú s ovocím či ovocnými omáčkami. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 200 ml mlieka
  • maslo na vymastenie formy

 

Zapekané tvarohové palacinky

Postup prípravy:

Ako nakrájať špekačky?

Ako nakrájať špekačky?

Čítať viac »

  1. Na začiatku si zmiešajte palacinkové cesto. V primeranej miske kombinujte múku, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
  2. Oddelíte bielky od žĺtkov a žĺtky pridajte do misky s múkou. Pridajte tiež tvaroh a mlieko.
  3. Všetko dobre premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a opatrne ich zapracujte do tvarohovej zmesi.
  5. Na panvici roztopte trochu masla a opiekajte palacinky z oboch strán.
  6. Hotové palacinky ukladáte na tanier.
  7. Plechovú formu pretrite maslom a do nej ukladajte vrstvu palaciniek. Pokračujte, až kým nespotrebujete všetko cesto.
  8. Nastavte teplotu rúry na 180 stupňov Celzia.
  9. Formu s palacinkami vložte do rúry a pečte cca 15-20 minút, kým palacinky nie sú zlatisté a zapečené.
  10. Hotové zapekané tvarohové palacinky si môžete vychutnať s ovocím, ovocnou marmeládou alebo posypané práškovým cukrom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *