Už len toto pridávam k mäsu

Už len toto pridávam k mäsu. S tajným trikom je mäso oveľa šťavnatejšie. Takto ho pripravujem už len ja! Nikdy sa už nevrátim k starým spôsobom. A vy by ste mali zvoliť podobnú cestu.

Takisto túžite po mässeri ako od profesionálneho kuchára?
Chcete, aby vaši blízki oblízli všetky prsty?
Dnes vám ukážem, ako to robím už roky. Príprava je jednoduchá a rýchla. Aj vaša svokra vám to bude závidieť.

 

Mleté mäso s kyslou smotanou
Mleté mäso s kyslou smotanou

Už len toto pridávam k mäsu. Tajný trik robí mäso šťavnatejším

Ak vás už tiež unavuje, že vaše mäso po upečení vyzerá suché alebo postráda tú pravú šťavu, dnes sa naučíme, ako to robia skúsené gazdinky. Pečené mleté mäso existuje snáď v tisíckach variácií, ale nie každý recept je ako tento. A na to vám vínam dám slovo.

 

Už len toto pridávam k mäsu

Kde sa ukrýva to úžasné tajomstvo? Každý z nás pozná výborné recepty na mleté mäso pečené v rúre alebo na plechu. No počuli ste už, že ideálne je k mäsu pridať kyslú smotanu? Stačia vám len dve polievkové lyžice a dobre zamiešať.

Týmto spôsobom mäso získa úplne nový rozmer a je chutnejšie a šťavnatejšie, ako nikdy predtým.

Mleté mäso ma ohromilo šťavnatosťou – Recept

Zaujímalo vás, prečo ste sa rozhodli kúpiť mleté mäso a nevarili ste si ho? Existuje množstvo možností a inšpirácií. Každopádne, ak ste vsadili na pečenie mletého mäsa v rúre, urobili ste správnu voľbu. Tento recept môže byť o niečo náročnejší, ale určite sa to oplatí.

Na prípravu pečeného mletého mäsa v rúre budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 gramov mletého mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár smotany (alebo aj 2 polievkové lyžice)
– 2 vajíčka
– strúhanka (podľa vlastného uváženia)
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej
– a prípadne obľúbené ingrediencie

Postup:

1. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame a orestujeme na panvici s olejom, až kým cibuľa nezmäkne.

Melence polievka – recept

Melence polievka – recept

Čítať viac »

2. Pridáme mleté mäso a za občasného miešania orestujeme, kým mäso nezhnedne.

3. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou podľa vlastnej chuti.

4. Zmes presunieme do pekáča a na vrch rovnomerne natrieme smotanu.

5. Celú zmes posypeme strúhankou a do stredu jemne potlačíme vajíčka.

6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, kým vrch nezíska zlatistú farbu.

7. Po upečení necháme chvíľu odstáť a potom servírujeme so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny pre rodinný obed či večeru. Prajem dobrú chuť!

 

Rada sa vždy inšpirujem aj videom popri varení. Viac inšpirácie, viac chutí!

AFTER TRYING THIS RECIPE, I ONLY WANT TO EAT BEEF MINCE THIS WAY.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Vit Cuntalova píše:

    Skvelý nápad s kyslou smotanou, určite to vyskúšam! Takéto recepty mi vždy spríjemnia deň.

  2. Qadamcova píše:

    Tento recept vyzerá úžasne a vaše tipy s kyslou smotanou sú neuveriteľné. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam!