Našťastie, mám pre vás vynikajúci recept na fantastické a chutné lečové rezne. Tu je, ako to zvládnuť:
Ingrediencie:
- 4 kusy bravčovej panenky (hrubšie)
- 4 kusy kyslých uhoriek s paprikou
- 4 kusy syra (napr. eidam, gouda)
- 2 vajíčka
- 4 lyžičky hladkej múky
- strúhanka na obaľovanie
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Skvelé lečové rezne
Postup:
- Bravčovú panenku osolíme a okoreníme podľa vlastného vkusu.
- Na každý kúsok mäsa umiestnite plátok syra a kyslej uhorky s paprikou.
- Mäso zrolujeme a pevne zaistíme špízom alebo páratkom.
- V miske zmiešame vajíčka a múku, do ktorej trochu prisolíme.
- Rezne obaľujeme najprv v pripravenej zmesi a potom ešte v strúhanke.
- Na panvici zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu.
- Rezné plátky vyprážame z oboch strán asi 3-4 minúty, až sú krásne zlaté.
- Upravené rezne necháme na obrátkovom tanieri, aby sa odkvapkal prebytočný olej.
Takto pripravené lečové rezne môžete prezentovať s prílohami ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Prajem dobrú chuť!
2) Úžasné lečové rezne
Ingrediencie:
- 4 plátky kuracích alebo morčacích pŕs
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/2 šálky strúhanej parmezánu (voliteľné)
- 2 šálky leča (môžete použiť domáce alebo zakúpené)
- 2-3 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Kuracie alebo morčacie prsia umyte a osušte papierovými utierkami.
- Potom ich jemne naklepte, aby mali rovnomernú hrúbku. Ochuťte soľou a čiernym korením.
-
Obalovanie rezňov:
- Pripravte tri hlboké misky: do prvej nasypte hladkú múku, do druhej rozbite a vyšľahajte vajcia a do tretej nasypte strúhanku zmiešanú so strúhaným parmezánom (ak používate).
- Každé rezne najprv obalte v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Uložte ich na tanier.
-
Vyprážanie:
- Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej horúci, pridajte obalené rezne.
- Smažte rezne z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené, asi 4-5 minút na každej strane. Potom ich vyberte a položte na papierovú utierku, aby sa odsali prebytočné oleje.
-
Podávanie:
- Na tanierik servírujte rezne a na vrch pridajte lečo. Môžete lečo posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepšiu chuť a vizuálny efekt.
- Podávajte so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.
-
Dobrú chuť!
Tento recept na výnimočné lečové rezne je lahodnou kombináciou krehkého mäsa a aromatickej zeleninovej omáčky. Je ideálny na rodinný obed alebo večeru s vašimi priateľmi.