Úžasné slané pečivo

Samozrejme, s radosťou vám prinesiem návod na výnimočné slané pečivo v slovenskom štýle:

Zloženie:

  • 500 g hladkej múky
  • 10 g suchého droždia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 300 ml teplej vody
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Plnka podľa vášho výberu, ako napríklad syr, šunka, zelenina

 

Výnimočné slané pečivo

Návod:

Zemiaky pečené s bryndzou

Zemiaky pečené s bryndzou

Čítať viac »

  1. V mise spojte múku, suché droždie, soľ a cukor.
  2. Pridajte teplú vodu spolu s olivovým olejom. Dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili hladké a pružné cesto.
  3. Cesto nechajte kysnúť zakryté utierkou na teplom mieste približne hodinu, kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
  4. Akonáhle cesto vykysne, rozdeľte ho na menšie časti a vyvaľkajte do tenkých placiek.
  5. Na placičkách rozprestrite vašu obľúbenú plnku. Môžete si vybrať syr, šunku, zeleninu alebo iné ingrediencie podľa osobných preferencií.
  6. Zrolujte placku a nakrájajte ju na menšie kusy.
  7. Preneste nakrájané kusy na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte chvíľu odpočívať.
  8. Rúru preheat na 180 stupňov C.
  9. Pečte slané pečivo asi 15-20 minút, pokiaľ nezíska peknú zlatistú farbu.
  10. Hotové pečivo nechajte vychladnúť a môžete ho servírovať!

Verím, že tento slovenský recept na výnimočné slané pečivo bude užitočný. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *