Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom. Na zdravie priatelia.
Ingrediencie:
- 500 g huby (napr. šampiňóny, hlivy, portobello)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 4 stonky tymianu
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom
Postup:
- Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky, cibuľu a cesnak nasekajte.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.
- Pridajte na panvicu nakrájané huby a dusíme ich asi 10 minút, kým nevydajú šťavu a zmenšia sa.
- Pridajte tymian a múku a dobre premiešajte.
- Pomaly pridávajte zeleninový vývar za stáleho miešania, aby ste zabránili hrudkám.
- Ovaríme na miernom ohni asi 20 minút, kým hubová polievka zhustne.
- Do polievky pridajte smotanu na varenie a ďalej varíme asi 5 minút.
- Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte teplú a môžete ozdobiť čerstvým tymianom.
Dobrú chuť!