Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom

Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom. Na zdravie priatelia.

Ingrediencie:

  • 500 g huby (napr. šampiňóny, hlivy, portobello)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 4 stonky tymianu
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky, cibuľu a cesnak nasekajte.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridajte na panvicu nakrájané huby a dusíme ich asi 10 minút, kým nevydajú šťavu a zmenšia sa.
  4. Pridajte tymian a múku a dobre premiešajte.
  5. Pomaly pridávajte zeleninový vývar za stáleho miešania, aby ste zabránili hrudkám.
  6. Ovaríme na miernom ohni asi 20 minút, kým hubová polievka zhustne.
  7. Do polievky pridajte smotanu na varenie a ďalej varíme asi 5 minút.
  8. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  9. Podávajte teplú a môžete ozdobiť čerstvým tymianom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *