Tu je jednoduchý recept na prípravu vareného vína:

Ingrediencie:

  • 1 liter červeného vína (najlepšie suché víno)
  • 100 gramov cukru
  • 1 hrebík
  • štik antickej škorice
  • kôra z polovice citróna

 

Varené víno Recept

Postup:

  1. V hrnci zohrejte víno na strednej teplote, ale nedovoľte mu, aby sa zovrelo.
  2. Do vína pridajte cukor a jemne miešajte, až sa úplne rozpustí.
  3. Pridajte hrebík, škoricu a citrónovú kôru do hrnca s vínom.
  4. Varené víno varíte na miernom ohni asi 15-20 minút, občas miešajte.
  5. Po uvarení odstráňte víno z ohňa a odstráňte korenie.
  6. Varené víno môžete servírovať hneď alebo nechať vychladnúť pred podávaním.

Počas chladných zimných večerov si vychutnajte tento teplý nápoj!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *