Vegetariánska kapustnica s údeným tofu a hubami

 

Tu máte recept na vegetariánsku kapustnicu s údeným tofu a hubami:

Suroviny:

  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g údeného tofu, nakrájaného na kocky
  • 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny), nakrájaných na plátky
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 väčšia hlávka kapusty, nastrúhaná
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte údené tofu a huby a orestujte ich do mäkka.
  3. Pridajte sladkú papriku, rasce a červenú papriku, premiešajte a nechajte orestovať ešte minútu.
  4. Do hrnca pridajte nastrúhanú kapustu a zeleninový vývar. Zakryte hrniec a nechajte variť asi 15 – 20 minút, kým kapusta zmäkne.
  5. Do hrnca pridajte paradajkový pretlak, ocot, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  6. V malom množstve vody rozmiešajte múku a pridajte ju do hrnca. Premiešajte a nechajte variť ešte 5 minút, kým sa omáčka zahustí.
  7. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
  8. Podávajte teplú kapustnicu s chlebom alebo pečivom.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g údeného tofu
  • 200 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo hliva)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo údenej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička kmínu

Postup:

  1. Príprava surovín: Údené tofu nakrájajte na kocky. Húby očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Mrkvy a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.

  2. Smaženie cibule: Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.

  3. Pridanie tofu a húb: K cibuli pridajte nakrájané údené tofu a húby. Smažte ešte niekoľko minút, aby sa tofu opražilo a húby pustili svoju vodu.

  4. Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte mrkvu, zemiaky a kyslú kapustu. Premiešajte a varte asi 5 minút, aby sa zelenina spojila s ostatnými ingredienciami.

  5. Varenie polievky: Nalejte do hrnca zeleninový vývar. Pridajte bobkový list, mletú papriku, oregano, kmín, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a priveďte k varu.

  6. Dusenie: Znížte teplotu a nechajte kapustnicu dusiť asi 30-40 minút, kým sa zelenina nezačne rozpadávať a chute sa nezmiešajú. Počas dovania občas premiešajte.

  7. Podávanie: Po dovaření vyberte bobkový list. Kapustnicu podávajte horúcu, najlepšie s čerstvým chlebom alebo chlebovými knedľami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kapustnicu s údeným tofu a hubami je úžasný! Skúšal som to a moja rodina bola nadšená. Chutia to skvele a je to jednoduché na prípravu. Určite ho vyskúšam znova!

  2. JankaKucharka píše:

    Wow, tento vegetariánsky recept je presne to, čo som hľadala! Milujem kapustnicu, ale v takejto verzii s tofu to vyzerá fantasticky. Ďakujem za zdieľanie, určite ho vyskúšam tento víkend!

  3. TomasZeleny píše:

    Kapustnica s údeným tofu? To znie skvele! Mám rád nové recepty a tento vyzerá chutne. Už sa teším, ako si ju pripravím a pochutnám si na nej. Určite odporúčam ostatným!

  4. VeselýPavol píše:

    Super recept! Kapustnica so zeleninou a tofu je ideálnym jedlom na chladné dni. Všetko som mal doma, takže som sa rozhodol vyskúšať to hneď teraz. Výsledok bol fantastický, ďakujem!

  5. MartaSrdce píše:

    Tak tento recept ma fakt oslovil! Kapustnica je mojou obľúbenou polievkou a s údeným tofu získava úplne novú dimenziu. Chcem to urobiť aj pre svojich priateľov, myslím, že budú nadšení.

  6. DinoHrac píše:

    ‘Vegetariánska kapustnica? Naozaj zaujímavé! Nikdy by mi nenapadlo pridať tofu do kapustnice. Myslím, že môj pokus dopadne skvele a určite sa s tým podelím so svojimi kamarátmi.

  7. LenaUsmev píše:

    ‘Toto vyzerá ako výborný recept! Milujem vegetariánske jedlá a kapustnicu si pripravujem pravidelne. Tofu dodáva extra chuť a zdravie, nemôžem sa dočkať, kedy ho ochutnám.

  8. 'NikoLáska' píše:

    ‘Skvelý nápad na vegetariánsku kapustnicu! Húby a tofu sú perfektnou kombináciou chuti. Určite to zajtra pripravím na večeru pre rodinu. Vďaka za inšpiráciu!’

  9. Bublinka88 píše:

    ‘Už dávno hľadám nový spôsob prípravy kapustnice a toto vyzerá úžasne! Zeleninový vývar pridáva ešte väčšiu chuť, určite ma čaká chutná večera.’

  10. RoboFutbalista píše:

    ‘Kapustnica s hubami? To znie parádne! Vždy mám rád experimenty v kuchyni a tento recept ma inšpiroval k novému pokusu o zdravšie varenie.’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *