Tu máte recept na vegetariánsku kapustnicu s údeným tofu a hubami:
Suroviny:
- 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 g údeného tofu, nakrájaného na kocky
- 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny), nakrájaných na plátky
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 väčšia hlávka kapusty, nastrúhaná
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica octu
- 1 lyžica hladkej múky
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte údené tofu a huby a orestujte ich do mäkka.
- Pridajte sladkú papriku, rasce a červenú papriku, premiešajte a nechajte orestovať ešte minútu.
- Do hrnca pridajte nastrúhanú kapustu a zeleninový vývar. Zakryte hrniec a nechajte variť asi 15 – 20 minút, kým kapusta zmäkne.
- Do hrnca pridajte paradajkový pretlak, ocot, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- V malom množstve vody rozmiešajte múku a pridajte ju do hrnca. Premiešajte a nechajte variť ešte 5 minút, kým sa omáčka zahustí.
- Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
- Podávajte teplú kapustnicu s chlebom alebo pečivom.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g údeného tofu
- 200 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo hliva)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo údenej)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1-2 bobkové listy
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička kmínu
Postup:
-
Príprava surovín: Údené tofu nakrájajte na kocky. Húby očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Mrkvy a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
-
Smaženie cibule: Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
-
Pridanie tofu a húb: K cibuli pridajte nakrájané údené tofu a húby. Smažte ešte niekoľko minút, aby sa tofu opražilo a húby pustili svoju vodu.
-
Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte mrkvu, zemiaky a kyslú kapustu. Premiešajte a varte asi 5 minút, aby sa zelenina spojila s ostatnými ingredienciami.
-
Varenie polievky: Nalejte do hrnca zeleninový vývar. Pridajte bobkový list, mletú papriku, oregano, kmín, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a priveďte k varu.
-
Dusenie: Znížte teplotu a nechajte kapustnicu dusiť asi 30-40 minút, kým sa zelenina nezačne rozpadávať a chute sa nezmiešajú. Počas dovania občas premiešajte.
-
Podávanie: Po dovaření vyberte bobkový list. Kapustnicu podávajte horúcu, najlepšie s čerstvým chlebom alebo chlebovými knedľami.
Dobrú chuť!
Tento recept na kapustnicu s údeným tofu a hubami je úžasný! Skúšal som to a moja rodina bola nadšená. Chutia to skvele a je to jednoduché na prípravu. Určite ho vyskúšam znova!
Wow, tento vegetariánsky recept je presne to, čo som hľadala! Milujem kapustnicu, ale v takejto verzii s tofu to vyzerá fantasticky. Ďakujem za zdieľanie, určite ho vyskúšam tento víkend!
Kapustnica s údeným tofu? To znie skvele! Mám rád nové recepty a tento vyzerá chutne. Už sa teším, ako si ju pripravím a pochutnám si na nej. Určite odporúčam ostatným!
Super recept! Kapustnica so zeleninou a tofu je ideálnym jedlom na chladné dni. Všetko som mal doma, takže som sa rozhodol vyskúšať to hneď teraz. Výsledok bol fantastický, ďakujem!
Tak tento recept ma fakt oslovil! Kapustnica je mojou obľúbenou polievkou a s údeným tofu získava úplne novú dimenziu. Chcem to urobiť aj pre svojich priateľov, myslím, že budú nadšení.
‘Vegetariánska kapustnica? Naozaj zaujímavé! Nikdy by mi nenapadlo pridať tofu do kapustnice. Myslím, že môj pokus dopadne skvele a určite sa s tým podelím so svojimi kamarátmi.
‘Toto vyzerá ako výborný recept! Milujem vegetariánske jedlá a kapustnicu si pripravujem pravidelne. Tofu dodáva extra chuť a zdravie, nemôžem sa dočkať, kedy ho ochutnám.
‘Skvelý nápad na vegetariánsku kapustnicu! Húby a tofu sú perfektnou kombináciou chuti. Určite to zajtra pripravím na večeru pre rodinu. Vďaka za inšpiráciu!’
‘Už dávno hľadám nový spôsob prípravy kapustnice a toto vyzerá úžasne! Zeleninový vývar pridáva ešte väčšiu chuť, určite ma čaká chutná večera.’
‘Kapustnica s hubami? To znie parádne! Vždy mám rád experimenty v kuchyni a tento recept ma inšpiroval k novému pokusu o zdravšie varenie.’