Vegetariánska kapustnica s údeným tofu a hubami

Tu máte návod na vegetariánsku kapustnicu s údeným tofu a hubami:

Ingrediencie:

  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 200 g údeného tofu, nakrojeného na kocky
  • 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny), nakrájaných na tenké plátky
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 veľká hlávka kapusty, nastrúhaná
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica hladkej múky

Príprava:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, až kým nezmäknú a nebudú mať zlatistý nádych.
  2. Potom pridajte údené tofu a huby, ktoré dôkladne orestujte, kým nezmäknú.
  3. Po tom, čo sú huby hotové, pridajte sladkú papriku, rasce a červenú papriku, dobre premiešajte a nechajte ešte minútku opražiť.
  4. Do hrnca vložte nastrúhanú kapustu a zeleninový vývar. Zakryte ho pokrievkou a nechajte variť asi 15 až 20 minút, kým kapusta nezmäkne.
  5. Pridajte do hrnca paradajkový pretlak, ocot, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  6. V malom množstve vody rozmixujte múku a pridajte ju do hrnca. Premiešajte zmes a varte ešte 5 minút, aby sa omáčka zahustila.
  7. Ochutnajte a v prípade potreby doplňte soľ a korenie.
  8. Servírujte horúcu kapustnicu s chlebom alebo pečivom.

Prajem dobrú chuť! V prípade akýchkoľvek ďalších otázok, neváhajte sa opýtať.

 

Vegetariánska kapustnica s údeným tofu a hubami - 2

2) Vegetariánska kapustnica s údeným tofu a hubami

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g údeného tofu
  • 200 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo hliva)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo údenej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička kmínu

Príprava:

  1. Príprava surovín: Údené tofu nakrájajte na kocky. Húby umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte

    nasekajte na drobno. Očistite mrkvy a zemiaky a nakrájajte ich na malé kocky.
  2. Praženie cibule: Na rozsiahlom panvici alebo v hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a pražte, kým nezmäknú a nezačnú nadobúdať zlatistý odtieň.

    Bezlepkové cesnakové trojhranky

    Bezlepkové cesnakové trojhranky

    Čítať viac »

  3. Pridanie tofu a húb: K cibuli vložte nakrájané údené tofu a huby. Pokračujte v pražení ešte niekoľko minút, aby sa tofu opražilo a huby uvoľnili svoju šťavu.

  4. Inkorporácia zeleniny: Do panvice vložte mrkvu, zemiaky a kyslú kapustu. Dôkladne premiešajte a varte približne 5 minút, aby sa zelenina spojila s ostatnými súčasťami.

  5. Príprava polievky: Do hrnca nalievajte zeleninový vývar. Pridajte bobkový list, mletú papriku, oregano, kmín, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a priveďte k varu.

  6. Dusenie: Znížte teplotu a nechajte kapustnicu dusiť približne 30-40 minút, kým sa zelenina nezačne rozpadávať a chute sa nezmiešajú. Počas dusenia občas zamieňajte.

  7. Servírovanie: Po dovaření vyberte bobkový list. Kapustnicu servírujte horúcu, najlepšie s čerstvým chlebom alebo knedlami.

Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kapustnicu s údeným tofu a hubami je úžasný! Skúšal som to a moja rodina bola nadšená. Chutia to skvele a je to jednoduché na prípravu. Určite ho vyskúšam znova!

  2. JankaKucharka píše:

    Wow, tento vegetariánsky recept je presne to, čo som hľadala! Milujem kapustnicu, ale v takejto verzii s tofu to vyzerá fantasticky. Ďakujem za zdieľanie, určite ho vyskúšam tento víkend!

  3. TomasZeleny píše:

    Kapustnica s údeným tofu? To znie skvele! Mám rád nové recepty a tento vyzerá chutne. Už sa teším, ako si ju pripravím a pochutnám si na nej. Určite odporúčam ostatným!

  4. VeselýPavol píše:

    Super recept! Kapustnica so zeleninou a tofu je ideálnym jedlom na chladné dni. Všetko som mal doma, takže som sa rozhodol vyskúšať to hneď teraz. Výsledok bol fantastický, ďakujem!

  5. MartaSrdce píše:

    Tak tento recept ma fakt oslovil! Kapustnica je mojou obľúbenou polievkou a s údeným tofu získava úplne novú dimenziu. Chcem to urobiť aj pre svojich priateľov, myslím, že budú nadšení.

  6. DinoHrac píše:

    ‚Vegetariánska kapustnica? Naozaj zaujímavé! Nikdy by mi nenapadlo pridať tofu do kapustnice. Myslím, že môj pokus dopadne skvele a určite sa s tým podelím so svojimi kamarátmi.

  7. LenaUsmev píše:

    ‚Toto vyzerá ako výborný recept! Milujem vegetariánske jedlá a kapustnicu si pripravujem pravidelne. Tofu dodáva extra chuť a zdravie, nemôžem sa dočkať, kedy ho ochutnám.

  8. 'NikoLáska' píše:

    ‚Skvelý nápad na vegetariánsku kapustnicu! Húby a tofu sú perfektnou kombináciou chuti. Určite to zajtra pripravím na večeru pre rodinu. Vďaka za inšpiráciu!‘

  9. Bublinka88 píše:

    ‚Už dávno hľadám nový spôsob prípravy kapustnice a toto vyzerá úžasne! Zeleninový vývar pridáva ešte väčšiu chuť, určite ma čaká chutná večera.‘

  10. RoboFutbalista píše:

    ‚Kapustnica s hubami? To znie parádne! Vždy mám rád experimenty v kuchyni a tento recept ma inšpiroval k novému pokusu o zdravšie varenie.‘