Viedenská knedľa recept

Recept na viedenské knedle od mojej babičky.

Potrebné suroviny:

  • 300 g hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 20 g cukru
  • štipka soli
  • 10 g droždia

Náplň:

  • 150 g jahôd
  • 50 g cukru

 

Recept na viedenské knedle

Postup prípravy:

  1. V miske dôkladne spojte múku, cukor a soľ. Pridajte droždie, vajce a mlieko. Miešajte, až kým nezískate homogénne cesto.
  2. Cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť 30 minút.
  3. Medzitým si pripravte náplň. Jahody dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte cukor a nechajte odstáť.
  4. Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik. Na jednu polovicu rozložte jahodovú náplň a zabaľte do podlhovastého tvaru. Okraje dôkladne uzatvorte, aby náplň nevytekala.
  5. V hrnci ohrejte vodu a vložte do nej maslo. Keď voda začne vrieť, pridajte knedle a varte ich 20-25 minút.
  6. Po uvarení knedle vyberte a nechajte oklepnúť. Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte teplé s opečenými drobmi a ovocnou omáčkou.

Prajem dobrú chuť!

 

Viedenská knedľa recept - 2

Ako dlho restovať kuracie mäso?

Ako dlho restovať kuracie mäso?

Čítať viac »

2) Viedenská knedľa recept

Viedenská knedľa, známa svojou vzdušnou konzistenciou a bohatou príchuťou, patrí medzi najobľúbenejšie dezerty rakúskej gastronómie. Aj keď ide o tradičný recept, je možné ho upraviť podľa vašich osobných preferencií. Pozrite sa na nasledujúci recept, ktorý je tak originálne opísaný, že si ho zamilujú všetci vo vašej rodine.

Potrebné suroviny

Na prípravu viedenských knedlí budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 25 g droždia
  • 90 g cukru
  • 3 vajcia
  • 80 g masla
  • štipka soli
  • cukor na posypanie
  • ovocie alebo džem na plnenie

 

Postup prípravy

  • 1. Na začiatok si pripravte kvások z droždia a troch lyžíc mlieka. Nechajte ho odstáť 10 minút.
  • 2. V miske zmiešajte hladkú múku so soľou a cukrom. Vytvorte jamku, do ktorej vložíte kvások.
  • 3. Pridajte zvyšok mlieka, vajcia a rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte a vypracujte cesto, ktoré nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  • 4. Keď cesto zväčší svoj objem, rozvaľkajte ho na pomúčenom stole, nakrájajte na štvorce a naplňte ovocím alebo džemom. Zatvorte ich a vytvarujte guľôčky.
  • 5. Knedle varte vo vriacej osolenej vode asi 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  • 6. Po uvarení ich posypte cukrom a podávajte.

Záver

Viedenská knedľa je chutný dezert, ktorý si rozhodne zamilujete. Je perfektne nadýchaná a môžete ju naplniť vaším obľúbeným ovocím alebo džemom.

Sledujte, ako vaše deti, priatelia a rodina ocenia túto lahôdku. Nezabudnite sa s nimi podeliť o tento recept, aby si ho mohli samostatne vyskúšať na prípravu viedenských knedlí. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. KnedloFan123 píše:

    Viedenská knedľa je pre mňa najlepší dezert! Rád ju robím s jahodami, sú veľmi chutné. Tento recept je super jednoduchý a výsledok vždy prekvapí. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi sladké jedlá!

  2. JasnýNebo píše:

    Tento recept na viedenskú knedľu ma nadchol! Milujem, ako sa dá variabilizovať. Môžem pridať rôzne ovocie a vždy je to fantastické! Určite ho vyskúšam aj s marhuľami. Super tipy, ďakujem!

  3. Srdiečko789 píše:

    Viedenská knedľa je taká lahodná! Môj syn ich miluje a ja som nadšená, že som objavila tento recept. Kysnuté cesto je perfektné a náplň z jahôd dodáva krásnu chuť. Určite ho doporučujem!

  4. CukrovýKrál píše:

    Tento recept na viedenskú knedľu je jednoducho skvelý! Robil som ho už niekoľkokrát a moja rodina si ho zamilovala. Vždy sa teším, keď ich podávam s ovocnou omáčkou. Ďakujem za zdieľanie!

  5. SladkýZázrak píše:

    Viedenská knedľa mi pripomína detstvo! Tento recept je úžasný, veľmi jednoduchý na prípravu a výsledok stojí za to. Odporúčam každému vyskúšať tento dezert aspoň raz – bude sa vám páčiť!

  6. HravéMačky píše:

    Wow, tento recept na viedenskú knedľu ma úplne dostal! Tak dobre chutí s čerstvými jahodami a pripraviť ich bolo rýchle a jednoduché. Moja rodina bola nadšená, určite budem robiť znova!

  7. BublinkovýSvet píše:

    ‚Dobrú chuť‘ nikdy nebolo tak pravdivé ako pri tejto viedenskej knedli! Recept je fantastický – cesto krásne kysne a ovocná náplň je skvelou voľbou. Každý by mal vyskúšať tento dezert doma!

  8. _ChutnéPlody_ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ sa hodí k tomuto úžasnému dezertu! Viedenská knedľa mi vždy vyrazila dych svojou lahodnosťou. Tento recept sa určite stane mojím obľúbeným na víkendy s rodinou!

  9. _JahodováPohádka_ píše:

    ‚Viedenská knedľa‘ – to znie ako rozprávka o sladkostiach! Veľmi sa teším, že môžem skúsiť túto verziu s jahodami. Určite vyzerajú nádherne a sú chutné – ďakujem za skvelý recept!

  10. _KuchynskáMaestro_ píše:

    ‚Takto pripravené‘ viedenské knedle sú jednoducho neodolateľné! Pripravila som ich podľa vášho návodu a všetci boli nadšení z výsledku. Vrelo odporúčam skúsiť túto kombináciu so sladkým džemom.