Viedenské halušky do polievky z bravčovej masti

Na prípravu viedenských halušiek do polievky s bravčovou masťou budete potrebovať nasledujúce suroviny a postup:

Suroviny:
– múka
– vajcia
– mlieko
– bravčová masť
– soľ
– petržlenová vňať

Pokyny:
1. Do múky pridajte vajcia a mlieko a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
2. Cesto nechajte chvíľu odpočívať a následne ho vykrajujte na rovnaké halušky.
3. Varte ich vo vriacej osolenej vode, kým nie sú hotové.
4. Uvarené halušky prepláchnite studenou vodou a vložte ich do polievky.

Týmto spôsobom pripravené viedenské halušky s bravčovou masťou obohatia vaše jedlo o vynikajúcu chuť a textúru. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa prípravy, neváhajte sa opýtať.

 

Viedenské halušky do polievky s bravčovou masťou

Suroviny:
– 250 g múky
– 1 vajce
– 150 ml vody
– soľ
– 200 g bravčovej masť
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžica hladkej múky
– 800 ml mäsového vývaru
– soľ a korenie

Pokyny:
1. V širokej miske zmiešajte múku, vajce, vodu a štipku soli a vytvorte hladké cesto. Nechajte ho odpočívať minimálne 30 minút.
2. Na pomúčené doske cesto vyvaľkajte a nakrájajte na tenké pruhy.
3. Na panvici rozohrejte masť a orestujte na nej jemne nakrájanú cibuľu a cesnak.
4. Pridajte mletú papriku a hladkú múku a za stáleho miešania začnite pridávať vývar, kým nevznikne jemná omáčka.
5. Do omáčky pridajte uvarené halušky a nechajte ich prevrieť, aby sa všetko dobre prepojilo.
6. Na záver dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Podávajte teplé a môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!

 

Marináda kuracie prsia

Marináda kuracie prsia

Čítať viac »

Viedenské halušky sú fantastickým doplnkom do polievky a dodajú jej jedinečnú chuť. Ak ste sa niekedy zamýšľali, ako tieto malé delikatesy pripraviť, nachádzate sa na správnom mieste! Tento recept je veľmi jednoduchý a časovo nenáročný. Poďme sa pozrieť na potrebné suroviny a postup.

Suroviny potrebné na prípravu halušiek

Na viedenské halušky budete potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 veľké vajcia
  • 50 ml vody
  • soľ podľa chuti
  • 100 g bravčovej masti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo pažítka)

 

Pokyny na prípravu viedenských halušiek

Prejdime teraz k príprave. Najskôr si pripravte širokú misku, do ktorej preosejte hladkú múku. Následne pridajte vajcia a štipku soli. Pomocou vidlice alebo metličky dôkladne premiešajte až do vytvorenia hladkej hmoty. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.

V hrnci priveďte vodu do varu a jemne osolte. Pomocou lyžice formujte malé guličky z cesta a vkladajte ich do vriacej vody. Halušky sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Potom ich pomocou cedidla vyberte a prepláchnite studenou vodou.

Na panvici rozpustite bravčovú masť a pridajte uvarené halušky. Restujte ich približne 5-7 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Nakoniec ozdobte čerstvými bylinkami a podávajte ich do polievky alebo ako samostatný pokrm.

Delikátne viedenské halušky sú pripravené! Vychutnajte si ich jedinečnú chuť a nezabudnite ich ponúknuť aj vašim priateľom a rodine. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *