Vrstvený šalát recept

Samozrejme, s radosťou vám poskytneme návod na prípravu vrstveného šalátu v slovenskom štýle. Tu je:

Ingrediencie:

  • 1 veľká hlávka ľadového šalátu
  • 4 vajcia
  • 2 paradajky
  • 1 uhorka
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cibuľa
  • 200 g tuniaka alebo kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
  • 100 g syra
  • 200 g kyslej smotany
  • 4 lyžice majonézy
  • Soľ a korenie podľa vlastného uváženia

 

Recept na vrstvený šalát

Príprava:

Morčacie mäso s omáčkou

Morčacie mäso s omáčkou

Čítať viac »

  1. Šalát dôkladne umyte, osušte a natrhajte na menšie časti. Uložte ho do misky alebo na servírovací tanier.
  2. Vajcia uvarte natvrdo. Po ich uvarení nechajte vychladnúť a nakrájajte na plátky.
  3. Paradajky, uhorku a papriky opláchnite a nakrájajte na plátky alebo kocky.
  4. Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  5. Ak chcete, pripravte si aj mäsovú vrstvu. Orestujte mäso na panvici s trochou oleja, pridajte soľ a korenie podľa vlastného vkusu.
  6. Na šalátovú vrstvu pridajte pokrájaný syr.
  7. Skombinujte kyslú smotanu a majonézu. Ochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia. Túto zmes potom rovnomerne nalejte cez syr.
  8. Na vrstvu syra a zmesi kyslej smotany s majonézou položte plátky paradajok, uhorky, papriky a cibule. Takisto pridajte vajcia a mäso, ak ste ho pripravili.
  9. Nechajte šalát odpočívať v chladničke minimálne jednu hodinu, aby sa chute prepojili.
  10. Pred servírovaním ozdobte mletým korením a čerstvými bylinkami.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Jondrisova píše:

    Vyzera to lahodne, urcite vyskusam!

  2. Truzickova píše:

    Tento recept si urcite vyskusam, diky!

  3. Danica20 píše:

    Skvely recept, tesim sa na vyskusanie!