Výborná roláda

Roláda je úžasné jedlo! Tu je recept na chutnú roládu po slovensky:

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 100 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 300 ml šľahačky
  • 200 g jahôd alebo inej ovocnej náplne

 

Úžasná roláda

Postup:

Roláda zo zemiakovej placky

Roláda zo zemiakovej placky

Čítať viac »

  1. Najprv predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech s pečiacim papierom.
  2. Oddelíte bielka od žĺtkov a v miske vyšľahajte žĺtky s cukrom do nadýchanej peny.
  3. Pridajte vanilkový extrakt a šľahačku, potom všetko dôkladne premiešajte.
  4. Postupne vmiešavajte múku s práškom do pečiva a jemne ich spojte.
  5. V druhej miske vyšľahajte bielka do tuhej konzistencie a opatrne ich zľahka začleňte do cesta.
  6. Nalejte cesto na pripravený plech a rovnomerne ho rozprestrite.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 12-15 minút, kým roláda nezozlatne.
  8. Pripravte si náplň z jahôd alebo iného ovocia. Rozmixované ovocie zmiešajte a pridajte cukor podľa chuti.
  9. Po upečení opatrne vyklopte roládu na čistú utierku a odstráňte pečiaci papier.
  10. Pokryte roládu pripravenou náplňou a pevne ju zrolujte pomocou utierky.
  11. Roládu nechajte vychladnúť vo svojom závite a následne ju môžete servírovať.

Teraz máte skvelú roládu pripravenú na servírovanie! Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *