Vynikajúce kefírové lievance - recept

Ďakujem za váš záujem o kefírové lievance! Tu je pre vás jednoduchý a vynikajúci recept:

Ingrediencie:

  • 2 šálky múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 1/2 šálky kefíru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • olej na vypraženie

 

Vynikajúce kefírové lievance

Pokyny:

  1. V mise zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej mise zmiešajte kefír, vajcia a roztopené maslo.
  3. Vytvorte jamku vo vypracovaných suších ingredienciách a do nej nalejte zmes s kefírom.
  4. Pomaly premiešajte, až kým sa všetko náležite nespája a nezostávajú žiadne hrčky. Nepríliš miešať, aby ste zabránili tvorbe lepkavej konzistencie.
  5. Pôvodne zmes nechajte 15-20 minút odpočívať.
  6. Na stredne vysokom ohni zohrejte panvicu a pridajte olej.
  7. Naberte lyžicu cesta a nalejte ho na panvicu, vytvárajte kruhové línie. Pánvica by mala pomiětat́ dostatočně veľa livancov.
  8. Nechajte smažiť, až kým sa na povrchu vytvorí samá viditelná štruktura znázorňujúca drobné bublinky, zvrchu sa nechává možnosť trochu zaschnuť.
  9. Potom livance obrátiť a paprsko rezat́ pitkami do nich.
  10. Švčasným výsledkom bude krásny zlatý náter.
  11. Uložite wilnes na teplý́ tanier obloženýčerstvým ovocím, sýrom alebo domácim džemom.
  12. Podávajte ešte teplé a užite si vaše vynikajúce kefírové livance!

Dúfam, že vám chutia! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 ml kefíru
  • 1 veľké vajce
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva (asi 10 g)
  • 2-3 lyžice cukru (podľa chuti)
  • Štipka soli
  • 1 lyžica vanilkového cukru (voliteľné)
  • Olej alebo maslo na smaženie

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske rozšľahajte vajce a pridajte kefír. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

  2. Suché ingrediencie: V inej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a vanilkový cukor.

  3. Spojenie ingrediencií: Postupne pridávajte suché ingrediencie do tekutých a jemne premiešajte. Dávajte pozor, aby ste cesto neprehnali – malo by zostať trochu hrudkovité.

  4. Smaženie lievancov: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo na strednej teplote. Nalejte cesto na panvicu (asi 2-3 lyžice na jeden lievanec) a smažte, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky a okraje nezačnú ľahko hnednúť, približne 2-3 minúty. Potom otočte a smažte ešte ďalšie 1-2 minúty.

  5. Podávanie: Hotové lievance podávajte teplé, môžete ich posypať práškovým cukrom, nalievať javorovým sirupom alebo podávať s čerstvým ovocím a šľahačkou.

Tipy:

  • Lievance môžete obohatiť pridaním čokoládových kúskov, orechov alebo kúskov ovocia do cesta pred smažením.
  • Na servírovanie sa skvele hodí aj jogurt alebo tvaroh.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Ria píše:

    Robím ich už roky a sú dokonalé, môžem len chváliť.
    Pekný receptik.

  2. Vladimir90 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam!

  3. Slava20 píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Už sa teším, kým si ho vyskúšam.

  4. Alena59 píše:

    Mňam, znie to naozaj lákavo. Budem mať čo robiť tento víkend!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *