Vyprážaný karfiol v rúre

Ak sa snažíte nájsť návod na opekaný karfiol v rúre, tu je ľahký postup:

Ingrediencie:

  • 1 hlávka karfiolu
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky cesnakového prášku
  • olej na natretie pekáča

 

Opekaný karfiol v rúre

Postup:

  1. Rúru si predhrejte na 200 °C a pripravte plech, ktorý potrete olejom.
  2. Karfiol rozdeľte na menšie ružičky a dôkladne ich umyte.
  3. V jednej miske rozšľahajte vajcia.
  4. V ďalšej nádobe zmiešajte múku, strúhanku, soľ, papriku a cesnakový prášok.
  5. Každú ružičku karfiolu najskôr namočte do vajca a následne do zmesi múky a strúhanky. Uistite sa, že každá strana je obalená.
  6. Uložte obalené ružičky na vopred pripravený plech.
  7. Pečte karfiol v rúre približne 20 až 25 minút, alebo kým sa neobjaví zlatohnedá farba a nebude úplne mäkký.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Vyprážaný karfiol v rúre - 2

2) Vyprážaný karfiol v rúre

Ingrediencia:

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 šálka strúhanky (môžete použiť aj panko)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 ČL papriky (môže byť aj sladká alebo údená)
  • Olej na natretie plechu

Príprava:

  1. Predpríprava karfiolu: Karfiol dôkladne umyte a rozdeľte na menšie ružičky. Vložte ich do hrnca s osolenou vodou a varte približne 5 minút. Následne ich dobre sceďte a nechajte vychladnúť.

    Dusená červená kapusta z pohára

    Dusená červená kapusta z pohára

    Čítať viac »

  2. Príprava trojobalu: V jednej nádobe zmiešajte múku so soľou, čiernym korením a paprikou. V druhej miske rozbite vajcia, pridajte mlieko a dôkladne vyšľahajte. Do tretej nádoby dajte strúhanku.

  3. Obalenie karfiolu: Každú ružičku karfiolu najskôr ponorte do múky, následne do vaječnej zmesi a napokon obalte v strúhanke. Uistite sa, že ružičky sú pokryté rovnomerne.

  4. Príprava plechu: Rúru predhrejte na 200 °C. Plech na pečenie natrite olejom, aby sa karfiol neprilepil.

  5. Pečenie: Uložte karfiolové ružičky na plech a pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a chrumkavosť. Po uplynutí polovice pečenia ich môžete otočiť, aby sa pekne upiekli z oboch strán.

  6. Podávanie: Opekaný karfiol v rúre servírujte teplý, napríklad s jogurtovým dipom alebo cesnakovým dressingom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na vyprážaný karfiol v rúre je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že karfiol môže byť tak chutný. Postup je jednoduchý a výsledok je úžasný. Určite ho vyskúšam aj s inými omáčkami. Odporúčam všetkým!

  2. KikiZlatko píše:

    Nedávno som sa pokúsila o tento recept a bola to radosť! Karfiol bol chrumkavý a dokonca aj moje deti ho zjedli bez reptania. Ďakujem za skvelý tip, určite ho budem variť znova a znova!

  3. MačkaMia píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Milujem karfiol a pečenie v rúre mi pripadá ako super nápad. Určite to vyskúšam cez víkend. Dúfam, že bude tak chutný, ako vyzerá na obrázku!

  4. DinoHrac píše:

    Karfiol je moja obľúbená zelenina a tento recept mi pripadá jednoducho fantastický! Mám rád, ako sa dajú kombinovať rôzne prísady. Už sa teším, keď si ho pripravím na rodinnej oslave!

  5. RybkaBublinka píše:

    Veľmi pekne spracovaný recept! Vyprážaný karfiol znie perfektne a určite si ho pripravím k večeri. Už sa neviem dočkať tej chrumkavej chuti! Ďakujem za inšpiráciu, pomohlo mi to veľmi!

  6. HonzikZrzek píše:

    Som úplne nadšený týmto receptom! Karfiol som nikdy predtým nepripravoval takto a teraz viem, že to musím zmeniť. Postup je jasný a rýchly, takže ideálny na večeru po práci. Určite sa podarí!

  7. Bublinka2023 píše:

    Toto je úžasný recept pre každého milovníka zeleniny! Karfiol vyprážaný v rúre vyzerá neodolateľne. Teším sa na ochutnávku s rodinou – verím, že im bude chutiť rovnako ako mne!

  8. _Zeleninka_89_ píše:

    „Vyprážaný karfiol“ znie ako perfektné jedlo pre moju vegánsku párty! Môžem si ho pripraviť dopredu a len ohriat pred podávaním. Ďakujem za tento skvelý tip, už mám nápady na omáčky!

  9. _Srdiečko_77_ píše:

    „Dobrú chuť“ mi pripomenulo moje detstvo, keď sme mali doma vždy čerstvo upečené jedlá! Tento karfiol určite musím zaradiť do svojho jedálnička častejšie. Vďaka za inšpiráciu!

  10. __Kocurik__21__ píše:

    „Prajem vám dobrú chuť“ ma povzbudilo k tomu, aby som konečne skúsil túto delikatesu pripraviť aj ja doma! Teším sa na komentovanie mojich úspechov s týmto jednoduchým receptom.

  11. Janko22 píše:

    Tento recept na vyprážaný karfiol je skvelý! Veľmi jednoduché pokyny a výsledok je úžasný. Karfiol bol chrumkavý a chutný. Určite ho pripravím znova. Odporúčam každému, kto má rád zeleninu!

  12. ZelenáPohoda píše:

    Vyprážaný karfiol v rúre? To znie ako lahôdka! Mám rada, keď je jedlo jednoduché a zároveň chutné. Tento recept určite vyskúšam a zdieľam s priateľmi, aby si aj oni pochutnali.

  13. KuchynskýMajster píše:

    Fantastický recept! Karfiol je moja obľúbená zelenina a tento spôsob prípravy mi veľmi vyhovuje. Určite si ho pripravím ako prílohu k večeri. Ďakujem za inšpiráciu, určite budem skúšať aj ďalšie recepty!

  14. Cukrík123 píše:

    Mňam! Tento vyprážaný karfiol vyzerá fantasticky! Je super, že to môžem pripraviť v rúre, nemám rada smaženie na panvici. Už sa teším na výsledok, určite to bude delikátne!

  15. Radoslav09 píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Príprava je tak jednoduchá a chutí skvele. Karfiol som nikdy neskúšal takto piecť a som veľmi prekvapený výsledkom. Určite ho odporučím rodine.

  16. ChutnýKarfiol píše:

    Skvelý recept! Mám rád zeleninu a tento spôsob jej prípravy sa mi páči najviac. Karfiol bol chrumkavý a zdravý. Vďaka za tipy, určite si ich zapamätám pri varení!

  17. MiskaPlnáChuti píše:

    „Wow, toto je presne to, čo som hľadala! Vyprážaný karfiol v rúre znie fantasticky a ešte aj zdravo. Teším sa na novú chuť doma s touto dobrotou. Veľa šťastia všetkým kuchárom!

  18. "MaláRyba" píše:

    „Perfektné jedlo pre všetkých vegetariánov! Vyprážaný karfiol je pre mňa najlepšia voľba. Vďaka za podrobný návod, veľmi mi to pomohlo pri varení.

  19. "PiknikovýBubák" píše:

    „Karfiol pečený v rúre? To musí byť lahoda! Rada experimentujem s novými receptami a tento ma zaujal hneď na prvý pohľad. Teším sa na ochutnávku!

  20. "SrdceZeleniny" píše:

    „Nádherný recept na zdravé jedlo! Karfiol milujem a táto príprava mi pripadá ako ideálna voľba na večeru s rodinou. Počkajte len do zajtra – už máme rezervovaný čas na pečenie!