Ingrediencie:
- 1 králik (rozrezaný na kusy)
- 1 cibuľa (na kocôčky)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
- 2 mrkvy (olúpané a nakrájané na kolieska)
- 2 petržleny (olúpané a narezané na plátky)
- 1 pór (nasekaný na menšie kusy)
- 1 paradajka (olúpaná a nakrájaná na kocky)
- 1 lyžica olivového oleja
- 8 šálky vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g pečene (nakrájané na kocky)
- 1 lyžica masla
Vývar z králika s pečeňovými haluškami
Postup:
- Najprv dôkladne umyte králika a nakrájajte ho na porcie.
- Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v hrnci a pridajte cibuľu spolu s cesnakom, opražte ich, kým nebudú jemné.
- Pridajte králika a opekajte ho na všetkých stranách, až kým nezíska zlatistú farbu.
- Vhoďte nakrájanú mrkvu, petržlen, pór a paradajku. Premiešajte všetko dokopy a dusíme zmes približne 5 minút.
- Pour the stock, bring it to a boil and then reduce the heat. Let it simmer for about 1 to 2 hours until the rabbit becomes tender.
- Počas varenia pripravte halušky zmiešaním múky, vajec a soli. Miešajte, kým nevznikne tuhé cesto.
- Z hmoty vytvarujte malé guľôčky a varte ich vo vriacej osolenej vode približne 8 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďte.
- Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni a opražte pečeň, kým nezískate zlatohnedú farbu.
- Do pripravenej polievky pridajte halušky a pečeň. Dobre premiešajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
Vaši hostia si určite zamilujú túto delikátnu vývarovú špecialitu! Prajeme dobrú chuť!