Vývar z králika s pečeňovými haluškami

Ingrediencie:

  • 1 králik (rozrezaný na kusy)
  • 1 cibuľa (na kocôčky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
  • 2 mrkvy (olúpané a nakrájané na kolieska)
  • 2 petržleny (olúpané a narezané na plátky)
  • 1 pór (nasekaný na menšie kusy)
  • 1 paradajka (olúpaná a nakrájaná na kocky)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 8 šálky vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g pečene (nakrájané na kocky)
  • 1 lyžica masla

Vývar z králika s pečeňovými haluškami

Postup:

  1. Najprv dôkladne umyte králika a nakrájajte ho na porcie.
  2. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v hrnci a pridajte cibuľu spolu s cesnakom, opražte ich, kým nebudú jemné.
  3. Pridajte králika a opekajte ho na všetkých stranách, až kým nezíska zlatistú farbu.
  4. Vhoďte nakrájanú mrkvu, petržlen, pór a paradajku. Premiešajte všetko dokopy a dusíme zmes približne 5 minút.
  5. Pour the stock, bring it to a boil and then reduce the heat. Let it simmer for about 1 to 2 hours until the rabbit becomes tender.
  6. Počas varenia pripravte halušky zmiešaním múky, vajec a soli. Miešajte, kým nevznikne tuhé cesto.
  7. Z hmoty vytvarujte malé guľôčky a varte ich vo vriacej osolenej vode približne 8 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďte.
  8. Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni a opražte pečeň, kým nezískate zlatohnedú farbu.
  9. Do pripravenej polievky pridajte halušky a pečeň. Dobre premiešajte a prípadne dochuťte soľou a korením.

Vaši hostia si určite zamilujú túto delikátnu vývarovú špecialitu! Prajeme dobrú chuť!

Kuracia polievka so zeleninou

Kuracia polievka so zeleninou

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *