Zajačia pečeň je chuťovo výnimočná a výživná delikatesa. Tu je fantastický recept, ako si pripraviť zajaciu pečeň:
Čo budete potrebovať:
- 4 kusy zajacej pečene
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 paprika, rezaná na tenké pásiky
- 1 šalotka, nasekaná jemne
- 125 ml hovädzieho vývaru
- 60 ml mlieka
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlen)
Zajačia pečeň
Postup prípravy:
- Opláchnite a osušte kusy zajacej pečene. Osoľte a okoreňte ich podľa osobného uváženia.
- Na panvici rozohrejte maslo pri strednej teplote. Pridajte nasekaný cesnak, cibuľu, papriku a šalotku. Orestujte ich, kým nezmäknú a nebudú voňavé.
- Vložte kusy zajacej pečene a opiekajte ich z oboch strán do zlatohneda.
- Do panvice pridajte hovädzí vývar a mlieko. Zakryte a nechajte dusiť približne 20-25 minút, kým nebude mäso dostatočne tendre.
- Zajaciu pečeň servírujte s omáčkou a posypte čerstvými bylinkami na vrchu.
Verím, že si túto skvelú zajačiu pečeň vychutnáte!