Zajačia pečienka

Zajačia pečeň je chuťovo výnimočná a výživná delikatesa. Tu je fantastický recept, ako si pripraviť zajaciu pečeň:

Čo budete potrebovať:

  • 4 kusy zajacej pečene
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 paprika, rezaná na tenké pásiky
  • 1 šalotka, nasekaná jemne
  • 125 ml hovädzieho vývaru
  • 60 ml mlieka
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlen)

 

Zajačia pečeň

Postup prípravy:

Špagety s pestom a paradajkami

Špagety s pestom a paradajkami

Čítať viac »

  1. Opláchnite a osušte kusy zajacej pečene. Osoľte a okoreňte ich podľa osobného uváženia.
  2. Na panvici rozohrejte maslo pri strednej teplote. Pridajte nasekaný cesnak, cibuľu, papriku a šalotku. Orestujte ich, kým nezmäknú a nebudú voňavé.
  3. Vložte kusy zajacej pečene a opiekajte ich z oboch strán do zlatohneda.
  4. Do panvice pridajte hovädzí vývar a mlieko. Zakryte a nechajte dusiť približne 20-25 minút, kým nebude mäso dostatočne tendre.
  5. Zajaciu pečeň servírujte s omáčkou a posypte čerstvými bylinkami na vrchu.

Verím, že si túto skvelú zajačiu pečeň vychutnáte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *