Zapečená bageta s mozzarellou

Recept: Zapekaný chlieb s mozzarellou. Túto chuť si zamilujete.

Zloženie:

  • 1 chlieb alebo bageta
  • 200 g mozzarelly
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a korenie podľa preference

Zapekaný chlieb s mozzarellou

Návod na prípravu:

Ako dlho sa pečie kuracie mäso?

Ako dlho sa pečie kuracie mäso?

Čítať viac »

  1. Bagetu rozkrojte pozdĺžne na dve polovice.
  2. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky.
  3. Paradajky narežte na plátky.
  4. Cesnak jemne rozdrťte alebo nakrájajte na malé kocky.
  5. Na jednu stranu rozkrojenej bagety naneste olivový olej a posypte cesnakom.
  6. Na opačnú stranu bagety umiestnite plátky mozzarelly a paradajok.
  7. Na pečenie môžete použiť gril alebo rúru. V prípade rúry ju predhrejte na 180 °C.
  8. Bagetu umiestnite na plech alebo na grilovaciu rošt.
  9. Pečte, kým nezíska zlatistú farbu a syr sa nezačne topiť, paradajky by mali byť mäkké.
  10. Hotový chlieb nakrájajte na porcie, posypte sušeným oreganom a podávajte.

Tento recept ponúka výborné riešenie na rýchle a chutné jedlo na desiatu alebo ľahkú večeru. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *