Zapekaná bageta so šunkou a syrom

Určite! Tu je jednoduchý recept na zapekaný chlieb s hamom a syrom:

Potrebné suroviny:

  • 1 bageta (prípadne iný typ chleba podľa vášho výberu)
  • 100 g šunky
  • 100 g syra (môžete zvoliť akýkoľvek druh syra, napríklad Eidam, Goudu, Emmentál, podľa vašich preferencií)
  • 2 čajové lyžičky masla
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • Štipka soli
  • Štipka korenia

 

Zapekaný chlieb so šunkou a syrom

Postup prípravy:

Veľkonočná plnka podľa prababičky

Veľkonočná plnka podľa prababičky

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  2. Nakrájajte bagetu pozdĺžne na polovicu, ale snažte sa ju úplne nerozdeliť.
  3. V malom hrnčeku zmiešajte maslo, nasekaný cesnak, soľ a korenie.
  4. Potrite vnútorné strany bagety touto zmesou z masla, cesnaku, soli a korenia.
  5. Na základnú časť bagety (stranu so zmesou) uložte šunku a syr.
  6. Znova zložte bagetu a zabaľte ju do alobalu.
  7. Vložte ju do predhriatej rúry a pečte 15 minút.
  8. Po 15 minútach odkryte bagetu a pečte ešte 5 minút, aby sa syr pekne rozpustil a jemne zlatistil.
  9. Vyberte z rúry, nechajte chvíľu vychladnúť, nakrájajte na porcie a podávajte.

Prajem vám dobrú chuť pri vychutnávaní tejto skvelej zapekanej bagety s hamom a syrom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *