Zapekané batáty s bryndzou

Pečené batáty s bryndzou predstavujú skvelú prílohu alebo samostatné jedlo. Predstavujeme jednoduchý recept, ako ich pripraviť:

Potrebné ingrediencie:

  • 4 väčšie batáty
  • 100 g bryndze
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Pečené batáty s bryndzou

Pokyny:

Kuracie prsia so smotanou na varenie

Kuracie prsia so smotanou na varenie

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Batáty dôkladne umyte a varte v osolenej vode, až sú takmer mäkké (približne 10-15 minút).
  3. Potom batáty nechajte mierne vychladnúť a ošúpte ich.
  4. Nakrájajte ich na približne 1 cm hrubé plátky.
  5. Vymastite pekáč olivovým olejom.
  6. Na dno pekáča uložte prvú vrstvu batatových plátkov a dochuťte soľou a korením.
  7. Na každú vrstvu plátkov pokvapkávejte niekoľkými kvapkami olivového oleja alebo použite štetec na rovnomerné nanesenie oleja.
  8. Každú vrstvu posypte aj malým množstvom natrenej bryndze. Opakujte tento postup, až kým nevyčerpáte všetky ingrediencie.
  9. Posledná vrstva by mala byť z batatov, na ktorej pridáte ešte bryndzu.
  10. Pečte v rúre približne 25-30 minút, až batáty nadobudnú zlatohnedý odtieň.
  11. Pred podávaním ich ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pečené batáty s bryndzou majú hlbokú chuť a perfektne sa hodia ako príloha k rôznym jedlám, alebo ako samostatná pochúťka. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *