Zapekané cestoviny s bambinom

Pečené cestoviny s bambinom predstavujú lahodné jedlo, ktoré si môžete pripraviť vo vlastnej kuchyni. Tu je jednoduchý recept v slovenčine:

Čo budete potrebovať:

  • 500 g cestovín (napríklad penne)
  • 200 g bambina
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkového pretlaku (alebo aj paradajkovej omáčky)
  • 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Olej
  • Strúhaný syr (napríklad parmezán) na posypanie

 

Pečené cestoviny s bambinom

Postup prípravy:

Pečené kuracie stehná s kyslou kapustou

Pečené kuracie stehná s kyslou kapustou

Čítať viac »

  1. V hrnci pripravíme cestoviny podľa pokynov na obale, nezabudnime pridať soľ do vody. Keď sú cestoviny uvarené al dente (mäkké, ale s troškou pevnosti), scedíme ich a opláchneme studenou vodou. Odložíme bokom.
  2. Na panvici ohrejeme olej a osmažíme jemne nasekanú cibuľu spolu s rozdrveným cesnakom, kým nebude sklovitá.
  3. Pridáme mleté mäso a opražíme ho, kým sa dôkladne neprepečie a nezmiznú hrudky. Osolíme a okoreníme podľa potreby.
  4. Do smeru pridáme paradajkový pretlak (alebo paradajkovú omáčku) a dôkladne zamiešame. Dochutíme soľou, korením a ostatnými bylinkami podľa vlastného vkusu.
  5. Do zapekacej misy vložíme polovicu varených cestovín, následne pridáme polovicu bambina a polovicu mäsovej omáčky. Tento postup opakujeme so zvyšnými ingredienciami.
  6. Posypeme vrch strúhaným syrom.
  7. Misu s cestovinami dáme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme približne 20-25 minút, kým sa syr nezarumení a cestoviny sa dobre prepečú.
  8. Pečené cestoviny s bambinom necháme chvíľu vychladnúť pred servírovaním.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *