Zapekane cestoviny s morčacím mäsom

Samozrejme, tu je návod na zapekané cestoviny s morčacím mäsom v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo rigatoni)
  • 300 g morčacieho filé (na malé kocky)
  • 1 cebula (drobne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 1 šálka varenej smotany
  • 1 šálka paradajkového pretlaku
  • 100 g nastrúhaného syra (napríklad eidam)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Bazalka na ozdobenie

 

Zapekané cestoviny s morčacím mäsom

Postup:

Marináda na kuracie prsia

Marináda na kuracie prsia

Čítať viac »

  1. Predohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Uvarte cestoviny do al dente v osolenej vriacej vode. Potom ich sceďte a odložte bokom.
  3. Na panvici zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistý vzhľad.
  4. Pridajte nakrájané morčacie mäsko a opekajte, kým nie je zlatohnedé.
  5. Reduce the heat and add the tomato paste and cooking cream. Mix well and let simmer for about 5 minutes.
  6. Ochuťte soľou a mletým korením podľa vlastného vkusu.
  7. Presuňte polovicu morčacieho zmesi do zapekacej misy a均平整. Na povrch rozložte cestoviny a prikryte zvyšnou morčacou zmesou.
  8. Posypte nastrúhaným syrom a vložte do rúry. Pečte zhruba 20 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  9. Po upečení ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte horúce.

Dúfam, že si túto delikatesu vychutnáte! Ak potrebujete ďalšie informácie, neváhajte sa pýtať. Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *