Samozrejme, tu je návod na zapekané cestoviny s morčacím mäsom v slovenčine:
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo rigatoni)
- 300 g morčacieho filé (na malé kocky)
- 1 cebula (drobne nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
- 1 šálka varenej smotany
- 1 šálka paradajkového pretlaku
- 100 g nastrúhaného syra (napríklad eidam)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Bazalka na ozdobenie
Zapekané cestoviny s morčacím mäsom
Postup:
- Predohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Uvarte cestoviny do al dente v osolenej vriacej vode. Potom ich sceďte a odložte bokom.
- Na panvici zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistý vzhľad.
- Pridajte nakrájané morčacie mäsko a opekajte, kým nie je zlatohnedé.
- Reduce the heat and add the tomato paste and cooking cream. Mix well and let simmer for about 5 minutes.
- Ochuťte soľou a mletým korením podľa vlastného vkusu.
- Presuňte polovicu morčacieho zmesi do zapekacej misy a均平整. Na povrch rozložte cestoviny a prikryte zvyšnou morčacou zmesou.
- Posypte nastrúhaným syrom a vložte do rúry. Pečte zhruba 20 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
- Po upečení ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte horúce.
Dúfam, že si túto delikatesu vychutnáte! Ak potrebujete ďalšie informácie, neváhajte sa pýtať. Príjemnú chuť!