Určite, tu je recept na zapekané cestoviny s morčacím mäsom po slovensky:
Suroviny:
- 250 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo rigatoni)
- 300 g morčacieho mäsa (nakrájaného na malé kúsky)
- 1 cibuľa (jemne nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
- 1 pohár smotany na varenie
- 1 pohár paradajkového pretlaku
- 100 g strúhaného syra (napríklad eidam)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Bazalka na ozdobenie
Zapekane cestoviny s morčacím mäsom
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Uvarte cestoviny al dente v osolenej vriacej vode. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
- Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Uvarte cestoviny al dente v osolenej vriacej vode. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
- recept po slovensky
- Pridajte nakrájané morčacie mäso a opečte ho, kým nezhnedne.
- Znížte teplotu a pridajte paradajkový pretlak a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte dusiť asi 5 minút.
- Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Preložte polovicu morčacieho mixu do zapekacej misy a zarovnajte ho. Na vrch rozložte cestoviny a pokryte ich zvyšným morčacím mixom.
- Posypte strúhaným syrom a dajte do rúry. Pečte asi 20 minút, kým sa syr nezlieva a nezhnedne.
- Po upečení ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte ešte horúce.
Dúfam, že si budete môcť vychutnať túto pochúťku! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať. Dobrú chuť!