Určite, tu je recept na zapekané cestoviny s morčacím mäsom po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo rigatoni)
  • 300 g morčacieho mäsa (nakrájaného na malé kúsky)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 1 pohár smotany na varenie
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Bazalka na ozdobenie

 

Zapekane cestoviny s morčacím mäsom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Uvarte cestoviny al dente v osolenej vriacej vode. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
  3. Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Uvarte cestoviny al dente v osolenej vriacej vode. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
  5. recept po slovensky
  6. Pridajte nakrájané morčacie mäso a opečte ho, kým nezhnedne.
  7. Znížte teplotu a pridajte paradajkový pretlak a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte dusiť asi 5 minút.
  8. Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Preložte polovicu morčacieho mixu do zapekacej misy a zarovnajte ho. Na vrch rozložte cestoviny a pokryte ich zvyšným morčacím mixom.
  10. Posypte strúhaným syrom a dajte do rúry. Pečte asi 20 minút, kým sa syr nezlieva a nezhnedne.
  11. Po upečení ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte ešte horúce.

Dúfam, že si budete môcť vychutnať túto pochúťku! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *