Zapekané cestoviny s tekvicou

Príprava zapekaných cestovín s tekvicou je nenáročná a lahodná. Nižšie nájdete recept v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. penne, špagety)
  • 500 g tekvice (napr. hokkaido), pokrájanej na kocky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g špenátu
  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g nastrúhaného syra (napr. eidam)
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Olivový olej na orestovanie

 

Zapekané cestoviny s tekvicou

Návod na prípravu:

Kuracie prsia s kuskusom

Kuracie prsia s kuskusom

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci pridajte soľ do vody a uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Odkvapkajte ich a odložte bokom.
  3. Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  4. Pridajte kocky tekvice a duste, kým zmäkne. Pre vylepšenie chuti môžete pridať trochu soli a korenia.
  5. Do zapekacej misky dajte uvarené cestoviny a zdušenú tekvicu. Nezabudnite pridať aj špenát a smotanu na varenie. Všetko dôkladne premiešajte.
  6. Polejte zmesou nastrúhaného syra a vložte do rúry na 20 minút, alebo pokým sa syr pekne nezapečie.
  7. Po upečení nechajte niekoľko minút odstáť a následne si vychutnajte zapekané cestoviny s tekvicou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *