Príprava zapekaných cestovín s tekvicou je nenáročná a lahodná. Nižšie nájdete recept v slovenčine:
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napr. penne, špagety)
- 500 g tekvice (napr. hokkaido), pokrájanej na kocky
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 g špenátu
- 200 ml smotany na varenie
- 150 g nastrúhaného syra (napr. eidam)
- Soľ a korenie podľa preferencií
- Olivový olej na orestovanie
Zapekané cestoviny s tekvicou
Návod na prípravu:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V hrnci pridajte soľ do vody a uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Odkvapkajte ich a odložte bokom.
- Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte kocky tekvice a duste, kým zmäkne. Pre vylepšenie chuti môžete pridať trochu soli a korenia.
- Do zapekacej misky dajte uvarené cestoviny a zdušenú tekvicu. Nezabudnite pridať aj špenát a smotanu na varenie. Všetko dôkladne premiešajte.
- Polejte zmesou nastrúhaného syra a vložte do rúry na 20 minút, alebo pokým sa syr pekne nezapečie.
- Po upečení nechajte niekoľko minút odstáť a následne si vychutnajte zapekané cestoviny s tekvicou.
Prajem vám dobrú chuť!