Zapekané karé v rúre

Recept na zapekané karé v rúre:

Potrebné ingrediencie:

  • 4 kusy bravčových kotletov
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nasekaného petržlenu
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu

 

Zapekané karé v rúre

Postup:

Grécke kuracie prsia

Grécke kuracie prsia

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a petržlen a opekajte asi minútu, až začne získať zlatú farbu.
  3. Medzitým ochuťte soľou a korením kotlety z oboch strán.
  4. Na povrchu mäsa vytvorte nožom so zubčekmi diagonálne rezy (mriežku).
  5. Do panvice s cesnakom a petržlenom pridajte strúhanku a parmezán a dôkladne premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Kotlety preneste do pekáča a rovnomerne rozotrite zmes zo strúhanky a parmezánu na vrch každého kotleta.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým kotlety nezískajú zlatohnedú farbu a vnútro nie je už ružové.
  8. Vyberte z rúry a nechajte niekoľko minút odpočívať pred krájaním.
  9. Zapekané kotlety servírujte teplé a vychutnajte si ich!

Poznámka: Toto je samostatný recept na zapekané kotlety v rúre, ktoré môžete podávať ako hlavnú chuťovku. Je možné ich kombinovať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaky, zelenina alebo šalát. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *