Zapekané karé v rúre

Recept pre zapekané kare v rúre:

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy bravčových kotletov
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nasekaného petržlenu
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky strúhaného parmazánu

 

Zapekané karé v rúre

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.
  2. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cesnak a petržlen a restujte ho asi minútu, až kým sa nezačne mierny hnedať.
  3. Medzitým okoreňte soľou a korením kotlety z oboch strán.
  4. S nožom so zubčekmi vytvorte na povrchu mäsa diagonálne rezy (mriežku).
  5. Do panvice s cesnakom a petržlenom pridajte strúhanku a parmazán a premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Kotlety presuňte do pekáča a rovnomerne naneste zmes zo strúhanky a parmazánu na vrch každého kotleta.
  7. Pečte vo predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým kotlety nebudú zlatisto hnedej farby a vnútro nie je už ružové.
  8. Vyberte z rúry a nechajte niekoľko minút odstáť pred krájaním.
  9. Zapekané kotlety podávajte ešte teplé a vychutnajte si ich!

Poznámka: Toto je samostatný recept na zapekané kotlety v rúre, ktoré môžete podávať ako hlavné jedlo. Môžete ich kombinovať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaky, zelenina alebo šalát. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *