Tu je recept na zapekané kuracie prsia s kyslou smotanou po slovensky:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 200 ml kyslej smotany
  • 100 g strúhaného syra
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na restovanie

 

Zapekané kuracie prsia s kyslou smotanou

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na tenké plátky a osolte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte nakrájaný cesnak a krátko ich spolu restujte.
  3. Pridajte kuracie prsia a opražte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené. Odstráňte ich z panvice a odložte.
  4. Do zapekacej misky rozotrite maslo. Na dno misky položte kuracie prsia.
  5. Do kyslej smotany pridajte strúhaný syr a premiešajte. Touto zmesou prelejte kuracie prsia.
  6. Zapekaciu misku s kuracím mäsom dajte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte asi 20 – 25 minút, kým sa vrchná časť zapekaného kuracieho mäsa zlatistá.
  7. Podávajte s opečenými zemiakmi alebo cestovinami a prípadne môžete pridať zeleninový šalát alebo dusenú zeleninu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *